Politie ziet stijging in diefstal elektrische fietsen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie Nederland)

De politie van basisteam Segbroek ziet een behoorlijke stijging in het aantal diefstallen van elektrische fietsen en de accu’s van deze fietsen. “Wij hebben dit inzicht gekregen mede door uw aangiften”, zo laat het team via Facebook weten.

Opvallend is dat juist de fietsen die goed zijn afgesloten, bijvoorbeeld met meerdere sloten, worden gestolen. De politie maakt hieruit op dat de elektrische fiets nog steeds erg gewild blijft bij dieven. De politie past onder meer de surveillance aan en probeert zich te focussen op de dader of dadergroepen om dit probleem tegen te gaan.

De politie benadrukt om altijd aangifte te doen als je fiets is gestolen. Dit kan eenvoudig online. “Ook als er voor ons geen opsporingsmogelijkheden zijn in jouw zaak, dan kunnen wij wel de eigenaar achterhalen als wij iemand met jouw fiets pakken of als wij jouw fiets ergens aantreffen. Jouw fiets staat dan als gestolen gesignaleerd en jij bent voor ons als eigenaar te achterhalen.”

Daarnaast kunnen ook de eigenaren van de fietsen extra maatregelen nemen. “Naast extra sloten kan een GPS-tracker een mooie oplossing zijn. En neem (extra) accu’s zo veel mogelijk mee naar binnen als u de fiets stalt”, aldus het basisteam Segbroek. 

Tot slot vraagt de politie om extra alert te zijn. “Ziet u mensen sleutelen aan een (elektrische) fiets of ziet u verdachte omstandigheden om en rond (elektrische) fietsen en u vertrouwt het niet? Bel dan 112.”