Open huis roeivereniging Zaankanaries

  Nieuws
Zon, Zaan, Zaankanaries en roeien, als dat niet leuk is? (Foto: aangeleverd)
Zon, Zaan, Zaankanaries en roeien, als dat niet leuk is? (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WORMER - De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op. Nog steeds dat goede voornemen in het achterhoofd om dit jaar meer te gaan bewegen? Mensen kunnen dan zaterdag 3 februari hun kans grijpen en vrijblijvend kennismaken met de roeisport en roeivereniging Zaankanaries. Zij houden dan open huis.
De instructeurs staan voor bezoekers klaar, zodat ze na een korte instructie direct onder begeleiding een eindje op de Zaan kunnen roeien. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor twee gratis proeflessen om te ontdekken hoe leuk roeien kan zijn. Ook oud-roeiers zijn van harte welkom. Dan zetten de begeleiders met hen op individuele basis de puntjes op de i.
Roeien is volgens Zaankanaries één van de gezondste sporten. Roeiers werken met hun hele lichaam aan hun conditie. Blessures doen zich niet snel voor. In teamverband of individueel roeien, alles geven of puur voor de ontspanning, het kan allemaal. Ook kunnen roeiers met de vereniging aan wedstrijden en tochten deelnemen.
Veiligheid op het water heeft bij Zaankanaries een hoge prioriteit. Vandaar de naam, die de vereniging te danken heeft aan de fluorescerend gele shirts en riemen waarmee de roeiers op de druk bevaren Zaan uitstekend zichtbaar zijn. De club nodigt geïnteresseerden uit om te komen proeven van het Zaanwater (nu ja, bij wijze van spreken dan). Dat kan zaterdag 3 februari tussen 12.00 tot 14.00 uur aan Veerdijk 28A in Wormer (naast de Suzuki Marine dealer). Meer informatie is te vinden op de website www.zaankanaries.nl of te verkrijgen door een e-mail naar info@zaankanaries.nl te sturen.

Meer berichten