Groep 7 van ICBS WormerWieken voert opera uit

  Nieuws
Groep 7 tijdens de opera. (Foto: ICBS WormerWieken)
Groep 7 tijdens de opera. (Foto: ICBS WormerWieken) (rodi.nl)

WORMER - Groep 7 van ICBS WormerWieken uit Wormer heeft woensdag 21 maart de Opera Prinses Turandot van Puccini opgevoerd. Dat deden de leerlingen op het podium van de school.


Woensdag 21 maart heeft groep 7 eerst voor de kinderen van de school opgetreden. Om 11.00 uur was de voorstelling voor de ouders en genodigden. De pianist begeleidde de kinderen ook tijdens de voorstellingen op zijn piano. De leerlingen gebruikten tijdens hun spel en zang geen microfoon. Allebei de uitvoeringen gingen volgens leerkrachten Marion van der Berg en Erica Luttik van groep 7 perfect en het publiek en de juffen waren apentrots. Erica en Marion: "Dat belooft wat voor de eindmusical volgend jaar."

Groep 7 van ICBS WormerWieken heeft de voorstelling onder leiding van de leerkrachten gemaakt. Zo moesten ze een decor bedenken en schilderen, kleding kiezen, maken en verzamelen. Mooi zingen en goed spelen hoorde daar natuurlijk ook bij. De groep is twee maanden bezig geweest om alles tot in de puntjes te verzorgen. Marion en Erica bedanken Gymvereniging Kwiek speciaal voor het lenen van veel kleding.

Alle scholen van AGORA hebben als thema 'Opera aan de Zaan', waardoor alle kinderen dit schooljaar met opera kennismaken. De kinderen van de bovenbouw mogen bij het nationale opera en ballet in Amsterdam een kijkje achter de schermen nemen. Ook bezoeken ze de opera Hondenhartje. De onderbouwgroepen krijgen een bezoekje op school. Alle groepen 7 van de AGORA-scholen oefenen de Opera 'Prinses Turandot' en krijgen daarbij ondersteuning van een operazangeres en een pianist. Het Libretto is speciaal voor de leerlingen in het Nederlands geschreven.

Meer berichten