Fort bij Spijkerboor gaat open

  Nieuws
Fort Spijkerboor gaat open. (Foto: Fort Spijkerboor)
Fort Spijkerboor gaat open. (Foto: Fort Spijkerboor) (rodi.nl)

SPIJKERBOOR - Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen zondag 15 april welkom op Fort bij Spijkerboor. Na de wintersluiting zijn de grendels weer van de ijzeren luiken gehaald en voorjaarslucht verdrijft geleidelijk de winterkou uit de gangen en vertrekken.
Tijdens de rondleiding laten de gidsen de kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Of men verkent het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden zo'n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort hebben bezoekers een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland! Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk.
Fort bij Spijkerboor is zondag 15 april open tussen 11.00 en 16.00 uur. Kom het fort bezoeken en ga mee met een rondleiding. In het fortcafé kun je even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart. Meer informatie en online boeken op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor.

Meer berichten