Lidmaatschap op maat bij Zaanse Golf Club

  Nieuws
Luchtfoto van het golfterrein. (Foto: Zaanse Golf Club)
Luchtfoto van het golfterrein. (Foto: Zaanse Golf Club) (rodi.nl)

WIJDEWORMER - De generatie die in het digitale tijdperk is opgegroeid, twijfelt aan een volledig lidmaatschap van een golfclub. Zij hebben een druk gezinsleven. Daarin past niet het spelen van 18 holes en ze vinden het lidmaatschap te duur. Althans, dat zegt de Zaanse Golf Club in Wijdewormer. Als één van de eerste golfclubs in Nederland starten zij daarom met 'Lidmaatschap op Maat'. Dat is een pilotproject voor 2018. De club houdt zaterdag 21 april een open dag.
Met het Lidmaatschap op Maat wil de Zaanse Golfclub inspelen op de behoefte van de digitale generatie. Golfers of startende golfers kiezen uit elf verschillende lidmaatschappen, afgestemd op de individuele wensen en beschikbaarheid van een speler. Naast een volledig lidmaatschap kunnen mensen uit onder anderen een midweeks, weekend-, zomer-, winter- of starterslidmaatschap kiezen.
Het starterslidmaatschap is voor beginnende golfers. Zij kunnen les nemen bij de Zaanse Golfschool waar pro's een persoonlijke intake afnemen om een op maat gerichte lesagenda samen te stellen. Zo worden de beginners opgeleid voor baanpermissie. Hiermee kunnen ze met de Rabbits, wedstrijden voor beginners, meedoen en verder werken aan het behalen van handicap 54.
De Zaanse Golf Club richt zich ook op de leeftijdsgroep 50-65. Golf is volgens de club goed voor de gezondheid. Tijdens een rondje van 18 holes loopt de gemiddelde golfer 7 kilometer en verbrandt deze hiermee 1200 calorieën. Golf verlaagt het risico op ziekten, is goed voor geest en lichaam en verbindt mensen op het sociale vlak.
De Zaanse Golf Club is gelegen aan Zuiderweg 68A in Wijdewormer, tussen Amsterdam en Purmerend, naast het AZ trainingscomplex. Het is een golfbaan in de vrije natuur met oefenfaciliteiten, golfschool, clubhuis, keuze uit 9 en 18 holes. Meer informatie is te vinden op de website: zaansegolfclub.com.

Meer berichten