Fort bij Spijkerboor op Hemelvaartsdag open

  Nieuws
(Foto: Natuurmonumenten)
(Foto: Natuurmonumenten) (rodi.nl)

SPIJKERBOOR - Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen donderdag 10 mei, op Hemelvaartsdag, welkom Fort bij Spijkerboor. Belangstellenden kunnen het fort bezoeken en met een rondleiding meegaan. Het is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam en heeft diverse verhalen.
Tijdens de rondleiding laten de gidsen de kookketels, munitiekamers en het draaikoepelgeschut zien. Het fort op eigen gelegenheid verkennen en ontdekken onder welke omstandigheden zo'n honderd jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven kan ook. Bovenop het fort hebben bezoekers zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland.
Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje, een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. In het fortcafé kunnen mensen even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart. Meer informatie en online boeken kan via www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor, tot 10.00 uur in de ochtend van donderdag 10 mei. Daarna kan dit alleen nog op het fort zelf. Daarbij geldt vol is vol. Het fort is op Hemelvaartsdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Ook Tweede Pinksterdag, 21 mei, opent het fort haar deuren.

Meer berichten