Pakt vv Knollendam de derde periodetitel?

  Nieuws
Eerst moeten de Knollendammers nog wel thuis zien te winnen van Wherevogels 1. (Foto: Bart van der Laan)
Eerst moeten de Knollendammers nog wel thuis zien te winnen van Wherevogels 1. (Foto: Bart van der Laan) (rodi.nl)

OOSTKNOLLENDAM - Het vorig seizoen gepromoveerde vv Knollendam blijft verbazen. Was de club bij de start van de competitie nog blij als het vlaggenschip zich een beetje royaal zou handhaven, twee wedstrijden voor het einde doen de groen-gelen 'gewoon' nog mee voor het kampioenschap. "Tegen Wherevogels zondag, het voorlaatste duel, kan zelfs een plaats in de nacompetitie worden afgedwongen", aldus Knollendam-voorzitter George Zwart. Die derde (vervangende) periodetitel gaat naar de hoogste in de rangschikking zonder periodetitel.


Door: Bart van der Laan
Hoe kan dat George, nogal verrassend allemaal... "'Het schijnt zo te zijn, dat er drie periodetitels te verdelen zijn." Drie? Hoe kan dat ineens? ''Het gaat om de beste van de rest. De ploeg die na de kampioen en de twee periodekampioenen de beste is, is de vervangende periodekampioen. Ik wist het ook niet, maar zo zit het."

En de beste van de rest kan Knollendam worden? "Ja, zondag dus. Als wij thuis winnen van Wherevogels en Westzaan verliest of speelt gelijk, is Knollendam de vervangende periodekampioen." Zondag 20 mei is er voor de voetbalclub uit Oostknollendam dus misschien wel een feestje te vieren. Eerst moeten de Knollendammers nog wel thuis zien te winnen van Wherevogels 1. Die wedstrijd staat die zondag om 14.00 uur op het programma.

Meer berichten