Zorgen om toekomst KWF-afdeling Wormerland

  Nieuws
KWF-afdeling Wormerland zoekt jou! (Foto: KWF)
KWF-afdeling Wormerland zoekt jou! (Foto: KWF) (rodi.nl)

WORMERLAND - De vrijwilligersafdeling van KWF in Wormerland staat onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe organisatoren nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.
Alleen al in Wormerland krijgen elk jaar 91 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Wormerland al jarenlang de collecteweek. In de eerste week van september komen er 96 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2017 is er in Wormerland 4.552 euro opgehaald, maar dit jaar zijn er nieuwe vrijwilligers nodig die de collecte helpen organiseren.
KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: "Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel jammer zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Wormerland. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding."
Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25 procent gestegen naar 64 procent. "Dat is natuurlijk geweldig," zegt De Leeuw, "maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker."
Wie zich als vrijwilliger inzet voor de KWF-afdeling Wormerland krijgt ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Anouk de Leeuw via 06-22510074 of aleeuw@kwf.nl.

Meer berichten