Zangeressen Evergreen gaan het toneel op

  Nieuws
V.l.n.r.: Noorke, Miriam, Elise, Ilse en Lucia en hurkend, v.l.n.r.: Ineke en Annemieke. (Foto: Marene Kok)
V.l.n.r.: Noorke, Miriam, Elise, Ilse en Lucia en hurkend, v.l.n.r.: Ineke en Annemieke. (Foto: Marene Kok) (rodi.nl)

JISP - PPG Paletkwartet uit Wormer en Herleving 1898 uit Jisp spelen van donderdag 14 tot en met zondag 17 juni een viertal theatervoorstellingen over het dorp Jisp in de zeventiende eeuw. Zo stond Jisp toentertijd alom bekend om haar genees'kunsten'.
Voor botbreuken kwamen mensen dan ook van heinde en verre naar het dorp om genezen te worden. Dat gebeurde vooral door het toedienen van veel, heel veel brandewijn. De patiënten werden daarna vastgebonden op ladders en tegen de kerk in de zon gezet om veel vitamine D op te doen, zodat de botten sneller konden genezen. Daar stonden die arme stumpers dan dus 'ladderzat' te zijn. De toneelverenigingen gaan dit verhaal op verschillende locaties binnen het dorp Jisp spelen.
Het publiek loopt van de ene locatie naar de andere met de spelers mee. Bovendien speelt burgemeester Peter Tange een rolletje in het stuk. Daarnaast heeft een aantal muzikanten een aantal liederen geschreven, speciaal om het geheel een lekker middeleeuws tintje mee te geven. Voor die liederen was natuurlijk wel een aantal zangeressen nodig. Twee zangeressen meldden zich spontaan aan en de rest werd gevraagd bij dameskoor Evergreen uit Wormer. Vandaar dat nu dus acht dames van het koor ineens ook toneel gaan spelen.
De liederen zijn inmiddels behoorlijk ingestudeerd en het 'bewegen' begint ook al aardig vorm te krijgen. Onlangs pasten de koorleden de kleding. Kaarten zijn te bestellen via de website van PPG Paletkwartet: www.ppgpaletkwartet.nl.

Meer berichten