Wormerse Mexx de Vries turnt op NK

  Nieuws
Mexx de Vries. (Foto: aangeleverd)
Mexx de Vries. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALMELO - Als Mexx de Vries (14) uit school komt, eet ze even wat. Ze stapt in de auto en even later oefent ze bij Turncentrum Waterland in Purmerend op de balk, sprong, vloer en brug. De Wormerse turnt vijftien uur in de week. Zaterdag 2 en zondag 3 juni kwam Mexx in actie bij het NK in Almelo. Ze turnde zich die zaterdag naar een zesde plaats bij de meerkamp en de zondag daarna haalde de Zaanse een negende plaats bij het onderdeel vloer.


Mexx komt uit in de tweede divisie. Ze kijkt tevreden terug op het afgelopen NK. "Het ging best goed, maar ik had beter gekund. Ik had minder landingsfouten kunnen maken, maar op de vloer en de brug ging het goed. Ik was al heel blij dat ik er mocht staan." Mexx kreeg concurrentie van 31 andere dames en heeft het met een zesde (meerkamp) en negende plaats (vloer) dus netjes gedaan. Vorig jaar deed ze voor het eerst mee met een NK, maar dan een klasse lager. "Ik was toen vierde op de meerkamp en eerste op de brug."

Zondag 24 juni staat het volgende toernooi op het programma voor Mexx. Op een mooie locatie, Ahoy Rotterdam, komt ze uit tegen junioren uit de eerste divisie jeugd en senioren uit de derde divisie. De resultaten zijn van belang voor het carrièrepad van Mexx. "Volgend jaar wil ik meedoen in de eerste divisie", klinkt het ambitieus. De ultieme droom van Mexx is om uit te komen bij de Olympische Spelen.

Meer berichten