Geslaagden bij Opleidingsorkest Ratatouille

  Nieuws
Tijdens een feestelijke repetitie van Ratatouille kregen de geslaagden hun diploma uitgereikt. Onderste rij v.l.n.r. Tijmen Kirkels, Jelle Tuinman, Dave van der Leek en bovenste rij v.l.n.r. Kai Stenvert, Meickey Derksen en Michel Tuinman.
Tijdens een feestelijke repetitie van Ratatouille kregen de geslaagden hun diploma uitgereikt. Onderste rij v.l.n.r. Tijmen Kirkels, Jelle Tuinman, Dave van der Leek en bovenste rij v.l.n.r. Kai Stenvert, Meickey Derksen en Michel Tuinman. (rodi.nl)

WORMER - Opleidingsorkest Ratatouille geeft diverse concerten. Ook is het repertoire vastgelegd op een cd. Een deel van de opbrengst is voor KiKa en het eerste exemplaar is onlangs overhandigd aan burgemeester Peter Tange. Met de cd-verkoop in volle gang stonden onlangs de muziektheorie-examens in de klassen A en B op het programma.
Het theoretisch muziekonderwijs is een belangrijke bouwsteen van Ratatouille. Het leert de kinderen de muziek en de opbouw van muziekstukken beter te begrijpen en om verder te groeien tot volwaardig muzikant. De muziekexamens werden afgenomen door muziekdocent en dirigent Bart Tuinman en trombonist Markus Glas. Het examen bestond uit een theoretisch gedeelte en een gedeelte met het blazen van toonladders in de juiste toonsoort.
Ook kregen de kinderen de opdracht een voor hen onbekend stuk bladmuziek te spelen. Dit om te laten zien dat ze het notenschrift volledig beheersen. Ten slotte moesten ze een ingestudeerd muziekstuk ten gehore brengen. Dat betekende dus vooraf veel leren en studeren om op de examendag goed uit de verf te komen. Voor het A-examen zijn Tijmen (10), Meickey (13), Kai (11) en Jelle (10) en voor het B-examen zijn Dave (16) en Michel (14) opgegaan en ze zijn allemaal geslaagd.

Meer berichten