Klein Wimbledon goed zichtbaar bij vv Knollendam

  Nieuws
Passanten in Oostknollendam worden vanaf de dijk middels het nieuwe bord op tennispark Klein Wimbledon gewezen. (Foto: Bart van der Laan)
Passanten in Oostknollendam worden vanaf de dijk middels het nieuwe bord op tennispark Klein Wimbledon gewezen. (Foto: Bart van der Laan) (rodi.nl)

OOSTKNOLLENDAM - Het mag geen naam hebben? Bij vv Knollendam wel. Bijna alles heeft daar een (veelal) originele naam. Een plantsoentje, pleintje, steegje, tribune; bij de dorpsclub allemaal voorzien van een naambordje. Zo heet de tennis-afdeling sinds de start in 1995 'Klein Wimbledon'.

Door Bart van der Laan

Dat blijkt onder meer uit een bescheiden exemplaar boven het toegangshek. De tennissers wilden nu wat meer aandacht voor het fraaie tennispark, vooral van 'toevallige' passanten in het dorp. Vandaar de wens voor een nieuw, flink groter bord.
Jaap Leegwater, hij vormt met Aad Stam de tenniscommissie bij de almaar uitdijende omni-vereniging (voetbal, tennis, petanque), nam het intiatief. Het 78-jarige erelid (ook voorman van de werkersploeg) haalde het bord vorige week op bij een reclamebureau aan de Zaanbocht in Wormerveer. Het vastschroeven aan blokhut 't Melkhuisje was daarna voor de voormalig technisch tekenaar een fluitje van een cent.
De tennis-tak bij de groen-gelen groeit en bloeit: ruim vijftig leden inmiddels. Sinds kort maakt ook een gerenommeerde Zaanse tennisschool enige uren per week gebruik van de drie jaar terug geheel vernieuwde baan. Daardoor kunnen er door belangstellenden weer lessen gevolgd worden op Klein Wimbledon. Voor 40 euro is het al mogelijk een jaar te tennissen bij vv Knollendam. Op de ongekend rustig gelegen tweekleurige kunstgrasbaan, aan de rand van het Wormer- en Jisperveld, zijn alleen vogels te horen.

Meer berichten