Voorjaar in het veld ervaren bij De Poelboerderij

  Nieuws
Wie aan de vaarexcursie Roofvogels meedoet, ziet misschien wel een bruine kiekendief. (Foto: Larry Kef)
Wie aan de vaarexcursie Roofvogels meedoet, ziet misschien wel een bruine kiekendief. (Foto: Larry Kef) (rodi.nl)

WORMER - Bij De Poelboerderij in Wormer kunnen belangstellenden zondag 19 en woensdag 22 augustus meedoen aan vaarexcursies in het Wormer- en Jisperveld.
Zondag 19 augustus 13.30 uur is er de vaarexcursie Roofvogels door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vooraf aan de tocht krijgen deelnemers een snelcursus roofvogels herkennen. In deze tijd van het jaar hebben roofvogels jongen en moeten ze veel jagen worden. Daarom is er nu de meeste kans om een jagende slechtvalk, buizerd, torenvalk en bruine kiekendief te zien. Er is een kleine kans op boomvalk, havik en sperwer.
Woensdag 22 augustus om 13.30 uur kunnen belangstellenden meevaren met een rondje door het Wormer- en Jisperveld. Augustus is bij uitstek geschikt om even de zomersfeer te pakken tijdens een groot rondje door dit veld. Wat betreft vogels is het rustig, maar de excursie geeft een beeld van de afwisseling in het veld. Het open landschap aan de westkant van het gebied, afgewisseld met begroeiing en bosschages in de omgeving van Jisp. Het wordt een tocht langs de dijken en de dorpen. Even geen afleiding, maar genieten van het landschap dat zonder haast voorbijglijdt.
Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.

Meer berichten