'Gezellige dag voor en door Wormer' - Laatste editie Wormer Live op twee podia

  Nieuws
Veel publiek bij een eerdere editie van Wormer Live. (Foto: Ron Koffeman)
Veel publiek bij een eerdere editie van Wormer Live. (Foto: Ron Koffeman) (rodi.nl)

WORMER - Hoofdorganisator Theo Overweel trekt nog altijd met plezier de kar, maar toch gaat het gratis festival Wormer Live na zestien edities stoppen. Theo kan het niet meer combineren met zijn werk in de muziek- en evenementenbranche. Ook zijn team van medeorganisatoren besloot daarom de stekker eruit te trekken. Het Wormerse muziekfestival pakt echter nog wel één keer goed uit en wel zaterdag 1 september. Met twee podia en twaalf bands die een Wormerse en anders wel Zaanse link hebben, kan dit niet anders dan een afsluiter in stijl worden. De locatie is als vanouds het Wormerse evenemententerrein De Groene Wig.


Eén band was erbij toen Theo in 1996 zijn allereerste festival organiseerde. "Dat deden we toen nog onder de naam 'Zwet it out', naar de Wormerse plas Het Zwet. Die band was Wild Romances, de begeleidingsband van Herman Brood, toen nog mét de bekende zanger", vertelt Theo. Nu, 22 jaar later, is Edgar Koelemeijer de zanger en komt de band bij de zestiende editie van Wormer Live opnieuw naar Wormer. "Edgar speelde in 1996 met een andere groep vóór Wild Romances, maar nu als zanger mét de band." Het zijn bijzondere, symbolische bijkomstigheden.

Theo zet ondertussen 'Je loog tegen mij' van Drukwerk in. Niet zomaar, want de band van de huidige Westzaner Harry Slinger komt ook optreden. Roberto Jacketti & the Scooters zijn eveneens van de partij. Verder komen The Damned and Dirty, Creepin' Johnson, No Signal, The Fiscus, Marlen, The Legendary Hangovers, The Surphonics, Sway en dj Elecchick. Niet voor niets hebben Theo en zijn team van organisatoren bands uit Wormer, met een link met het dorp en anders met de Zaanstreek gestrikt. "Het moet echt een dorpsfeest zijn!"

De bands gaan voor iedereen toegankelijke muziek spelen. "De programmering is een beetje algemeen. Of, zoals ze in de jaren zeventig zouden zeggen: 'In the middle of the road.' Deze keer hebben we, net als bij ons tienjarig jubileum, twee podia. Zo kunnen de bands op het ene podium opbouwen en op het andere spelen. Op die manier hebben we continu optredens. Dj Elecchick sluit de avond af. Het wordt een gezellige dag voor en door Wormer."

Wormer Live duurt van 13.00 tot 23.00 uur. Muntjes verkrijgbaar bij de kassa. "De entree is gratis. Natuurlijk zien we wel graag dat bezoekers hun drankjes aan de bar bestellen. Voor de bekostiging van het evenement draaien we op versnaperingen." Wormer Live vindt plaats op evenemententerrein De Groene Wig aan de Rigastraat, vlak bij de Dekamarkt.

Meer informatie op de Facebook-pagina WormerLive.

Meer berichten