Harde lopers gezocht voor lustrum Loop voor Hoop

  Nieuws
Wie komt er nog meer meelopen voor Anna's Huis? (Foto: J.J. Brandt Corstius)
Wie komt er nog meer meelopen voor Anna's Huis? (Foto: J.J. Brandt Corstius) (rodi.nl)

WORMER - Hardlopen voor het goede doel, 5, 10 of 15 kilometer, dat kan zaterdag 25 augustus tijdens de jaarlijkse Loop voor Hoop. Het goede doel van dit evenement is deze keer het Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek, Anna's huis. Vorig jaar liepen de deelnemers voor kinderboerderij Het Weidje.


Loop voor Hoop is voor veel mensen inmiddels een bekende hardloopwedstrijd, georganiseerd door Rotary Wormerveer-Krommenie samen met de atletiekverenigingen Lycurgus en Zaanland. De loop vindt nu voor de twintigste keer plaats. De start is om 18.30 uur voor Verantwoord Bewegen, Eendrachtstraat 3 in Wormer. De loop gaat volgens de organisatie langs de mooiste plekjes van de Zaanstreek. Nieuw is dit jaar de 5 kilometerloop, die ook geschikt is voor start to run. De loop van 15 kilometer wordt door veel hardlopers als training voor de Dam tot Damloop gezien.

Voorinschrijven (7 euro) kan tot woensdag 22 augustus online via www.loopvoorhoop.nl. Zaterdag 25 augustus kost de inschrijving 9 euro. Wie dan niet mee kan lopen, maar wel een donatie aan de stichting wil geven, kan deze storten op St. Com. Serv. Rotaryclub Wormerveer Krommenie, rekeningnummer: NL06 RABO 0374935793. Engewormer is voor dit evenement zaterdag tussen 17.00 en 20.30 uur afgesloten.

Anna's huis


In Anna's huis kunnen kankerpatiënten en hun familieleden op adem komen, lotgenoten ontmoeten en gecombineerde hulp ontvangen. Er wordt psychosociale hulp, fysio- en creatieve therapie aangeboden. Anna's huis is te vinden op de zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum. Voor meer informatie over het centrum kunnen mensen kijken op: www.levenmetkankerzaanstreek.nl.

Meer berichten