Tapsloot bij Beatrixbrug Westknollendam voor scheepvaart gestremd

  Nieuws
(Foto: Provincie Noord-Holland)
(Foto: Provincie Noord-Holland) (rodi.nl)

WESTKNOLLENDAM - De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van vrijdag 24 augustus 20.00 uur tot en met 27 augustus 5.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart. In dat weekeinde wordt het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug gemonteerd.De provincie Noord-Holland verricht groot onderhoud aan de N246 en N244, van Wormerveer tot Alkmaar. Onderdeel van de werkzaamheden is de vernieuwing van de Beatrixbrug. Om de doorstroming van het wegverkeer zo veel mogelijk te garanderen, komt naast de huidige Beatrixbrug een tijdelijke brug met één rijstrook voor iedere rijrichting en een fietspad. De tijdelijke brug wordt zaterdag 8 september in gebruik genomen. Deze brug kan geopend worden om scheepvaartverkeer te laten passeren.

Voor de scheepvaart gelden de volgende omleidingsroutes: de omleidingsroute voor de beroepsvaart staat bij de scheepvaartberichten op www.vaarweginformatie.nl. De omleidingsroute voor de staande mast wordt aangegeven in de scheepvaartberichten en op de borden. Voor de recreatievaart loopt de omleidingsroute via de Knollendammervaart en de Kogerpolderbrug. Dit is tevens de adviesroute voor de hele periode waarin er werkzaamheden aan de Beatrixbrug zijn.

Hoogte- en breedtebeperking


Na plaatsing van het brugdek van de tijdelijke Beatrixbrug geldt totdat de tijdelijke brug weer verwijderd is een hoogtebeperking voor het scheepvaartverkeer. In gesloten toestand is de maximale doorvaarhoogte 1,5 meter. Van zaterdag 8 september tot en met vrijdag 28 december komt daar een breedtebeperking bij. De breedte van de doorvaart is dan maximaal 12,5 meter.

Onderdeel van de onderhoudswerkzaamheden aan de N246 en N244 is ook de vernieuwing van de Kogerpolderbrug. Verder maakt de provincie van de gelegenheid gebruik om meteen de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit traject te verbeteren. Bijvoorbeeld door een nieuwe rotonde, nieuwe afslagen en nieuwe fietsoversteekplaatsen aan te leggen. Volgens de huidige planning is eind 2019 het gehele werk klaar. De inzet van provincie is om in deze periode de hinder voor iedereen zo veel mogelijk te beperken. Daartoe is de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk gehouden en wordt gebruik gemaakt van tijdelijke bruggen met twee rijstroken, net als in de huidige situatie.

Meer informatie


Voor vragen en opmerkingen over dit project kunnen mensen contact opnemen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland. Dit kan via het gratis telefoonnummer 0800-0200600 of door een e-mail te sturen naar servicepunt@noord-holland.nl. Daarnaast is op de website en via Facebook informatie te vinden over de achtergrond van het project, de werkzaamheden en planning.

Meer berichten