Kindervoorstellingen bij Theater de Kaasfabriek

  Nieuws
(Foto: Theater De Kaasfabriek)
(Foto: Theater De Kaasfabriek) (rodi.nl)

WORMER - Bijna september. Het nieuwe seizoen van Theater de Kaasfabriek in Wormer komt met rasse schreden dichterbij. De openingsvoorstelling van cabaretier Henry van Loon, vrijdag 21 september, is inmiddels al uitverkocht. Voor de meeste andere 22 voorstellingen, zoals die van cabaretiers Begijn Le Bleu, Funda Müjde en zanger/gitarist Marcel de Groot, zijn nog kaarten beschikbaar. Wat misschien niet iedereen weet, is dat Theater de Kaasfabriek ook kindervoorstellingen heeft. "Je kunt gezellig met opa en oma en/of je ouders komen", aldus Jolande van de Walle, woordvoerder Theater de Kaasfabriek.


Bijvoorbeeld naar De kleine Walvis van Potitco. De voorstelling, naar het gelijknamige prentenboek van het jaar 2017 (auteur: Benji Davies), draait zondag 9 december om 14.30 uur. Het gaat over Boy, die met zijn vader en zes katten in een vissershuisje aan zee woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap… De voorstelling voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar kost 6 euro.

Zondag 31 maart kunnen kinderen vanaf 4 jaar naar De vis op het droge van Laros & de Jong. Het thema: op de vooravond van het Grote-Vrolijke-Vissen-Feest komt er een gevaarlijke vis, de zeeduivel. Hij is helaas niet in een goede bui en trekt de stop eruit. Wanneer de vrolijke vissen de volgende ochtend ontdekken dat al het water uit de zee is verdwenen, nemen zij de benen. Gelukkig trekt één van de vissen de stoute schoenen aan en gaat op zoek naar de stop. Met zijn zeppelin vliegt hij al zoekend de hele wereld rond. Echter, dan komt de zeeduivel terug en zakt de moed iedereen in de schoenen. Totdat er ineens een idee uit de lucht valt... Deze voorstelling begint om 14.30 uur en kost 6 euro.

Theater de Kaasfabriek
"Theater de Kaasfabriek is een burgerinitiatief, geleid door vrijwilligers", vertelt Jolande. "Onze vrijwillige gastvrouwen en gastheren begeleiden je naar de zaal. We hebben eveneens vrijwilligers die de communicatie en die licht en geluid verzorgen, waarvoor ze bij het Zaantheater zijn opgeleid. Ons theater zit in hetzelfde gebouw als Café Groos. Bezoekers kunnen zo voor en na een voorstelling wat nuttigen."

Het volledige overzicht van voorstellingen is op www.theaterdekaasfabriek.nl te vinden. Daar zijn ook kaarten te bestellen. Bij de reservering kunnen gasten eveneens hun plaats kiezen. Tijdige reservering geeft een goede plaats naar eigen keuze. Theater De Kaasfabriek bevindt zich op Dorpsstraat 206 in Wormer.

Meer berichten