Achtduizend euro voor Anna's huis bijeengelopen in Wormer

  Nieuws
Na de regen hebben de lopers onder prachtige wolken hun tocht van 5, 10 of 15 kilometer kunnen volbrengen. (Foto: Loop voor Hoop)
Na de regen hebben de lopers onder prachtige wolken hun tocht van 5, 10 of 15 kilometer kunnen volbrengen. (Foto: Loop voor Hoop) (rodi.nl)

WORMER - Tijdens de Loop voor Hoop, zaterdag 25 augustus, hebben 250 deelnemers achtduizend euro opgehaald voor Anna's huis in Zaandam. Rotaryclub Wormerveer-Krommenie heeft dit sponsorevenement in samenwerking met de atletiekverenigingen AV Zaanland en Lycurgus georganiseerd. Het was de twintigste editie van de Loop voor Hoop.
Vanwege een enorme regenbui was de start 10 minuten later, maar daarna hebben de lopers zonder regen en onder prachtige wolken hun tocht van 5, 10 of 15 kilometer kunnen volbrengen. De tocht liep langs de Zaanse Schans en door Engewormer. Deelnemers kwamen vooral uit de omgeving, maar ook uit Amsterdam en zelfs Dordrecht.
De winnaars van de afstanden waren: dames 5 kilometer: Weronika Chachula, dames 10 kilometer: Chantal Kuiper en bij de 15 kilometer: José Doorson. Bij de heren waren dat Seb Griffioen (5 kilometer), Sietse van der Pal (10 kilometer) en Gijs Wanders (15 kilometer). Alle uitslagen zijn te vinden op loopvoorhoop.nl.
De organisatoren kijken terug op een geslaagd evenement en dankt de sponsoren, met hoofdsponsor Rabobank en Verantwoord Bewegen voor de gastvrijheid. Rotary-voorzitter Erica de Stoppelaar zette de speaker, Jaap Kools, in het zonnetje omdat hij de Loop alle jaren van commentaar voorzien en interviews met de hardlopers hield. Het was voor hem de laatste keer dat hij dat deed.
De opbrengst is voor Anna's huis in Zaandam, waar kankerpatiënten en hun familieleden op adem kunnen komen, lotgenoten kunnen ontmoeten en gecombineerde hulp ontvangen.

Meer berichten