Samen op weg naar Klimaatneutraal Wormerland - Groene Festival in Wormer

  Nieuws

WORMER - Samen op weg naar een Klimaatneutraal Wormerland in 2030. Dat is de ambitie van gemeente Wormerland. Samen, want de inzet van inwoners op verduurzaming is hard nodig om de doelstellingen te bereiken. Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving. Hoe? Dat vertellen diverse experts en organisaties zaterdag 13 oktober graag tijdens Het Groene Festival bij Café Groos aan de Dorpsstraat in Wormer.
Tijdens Het Groene Festival kunnen inwoners van gemeente Wormerland van 11.30 tot 17.00 uur luisteren en vragen stellen aan (lokale) organisaties en experts om zich te laten informeren over de energietransitie en duurzame energietechnieken, naast entertainment voor jong en oud. Om 12.00 uur opent wethouder Jeroen Schalkwijk de middag. Ook wordt op Het Groene Festival door Duurzaam Bouwloket het startschot gegeven voor de inkoopactie voor zonnepanelen.
Diederik Samsom, energie-adviseur bij HVC, vertelt over de energietransitie en aardgasvrij wonen in zijn lezing 'De grote verbouwing, duurzaam in drie decennia' en KIMO Nederland & België vertelt over verontreiniging van de zee door plastic. Behalve een presentatie over de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen gaat Duurzaam Bouwloket ook over warmtepompen informeren. Naast de lezingen is er de markt waar verschillende organisaties en ondernemingen bezoekers wegwijs kunnen maken in energie en duurzaamheidsmaatregelen. Tussendoor verzorgt Quatre Vins voor sfeer met hun huiskamermuziek.
Aan de kinderen is ook gedacht: Nico met zijn Kliko maakt kindertheater en de Bosw8er verzorgt wandelingen om de diverse natuur in de wijk te ontdekken. Speciaal voor Het Groene Festival heeft HVC een primeur: met de Virtual Reality-brillen laten ze zien wat er met een appel gebeurt vanaf het moment dat hij in de GFT-bak belandt.
Daarnaast trapt Duurzaam Bouwloket de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen af voor de inwoners van gemeente Wormerland. Inwoners zijn om 15.15 uur van harte welkom bij de presentatie. Gemeente Wormerland ondersteunt deze actie zodat inwoners, terwijl zij bijdragen aan een schone en duurzame toekomst, kunnen besparen op hun energiekosten. Die besparing is aanzienlijk hoger dan de rente op een spaarrekening.
Inwoners van gemeente Wormerland kunnen zich tot zaterdag 5 januari vrijblijvend inschrijven op www.duurzaambouwloket.nl/actiewormerland. Zij krijgen na bezoek van een vakman een aanbod op maat. Het volledige programma staat op www.odijmond.nl/hetgroenefestival.

Meer berichten