Samen op weg naar Klimaatneutraal Wormerland - Duurzame inspiratie en plezier op Het Groene Festival in Wormer
  Nieuws

WORMER - Gemeente Wormerland houdt zaterdag 13 oktober Het groene Festival. Dit evenement wil inspireren om burgers duurzamer te laten wonen, werken en leven. De gemeente wil samen met de bewoners op weg naar een Klimaatneutraal Wormerland. Bij Café Groos aan de Dorpsstraat in Wormer kunnen geinteresserden van 11.30 uur tot 17.00 uur luisteren en vragen stellen aan (lokale) organisaties en expertsom zich te laten informeren over de energietransitie en duurzame energietechnieken, naast entertainment voor jong en oud. Om 12.00 uur opent wethouder Jeroen Schalkwijk de middag.
Diederik Samsom, energie-adviseur bij HVC, vertelt over de energietransitie en aardgasvrij wonen in zijn lezing “De grote verbouwing, duurzaam in drie decennia”. Ook is de Zaanse Energie Kooperatie aanwezig om te vertellen hoe u een lagere energierekening kunt realiseren. In de winter komen zij tegen vergoeding bij u langs met de infraroodcamera om te laten zien waar uw woning warmte lekt. Schuif aan bij hun presentatie en schrijf u in! Naast de lezingen is er de markt waar verschillende organisaties en ondernemingen bezoekers wegwijs kunnen maken in energie en duurzaamheidsmaatregelen. Tussendoor verzorgt Quatre Vins voor sfeer met hun huiskamermuziek en ook aan de kinderen is gedacht: geniet van het straattheater of loop mee met de Bosw8er

Inkoopactie zonnepanelen

Daarnaast trapt Duurzaam Bouwloket de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen af voor de inwoners van gemeente Wormerland. Inwoners zijn van harte welkom bij de presentatie om 15.15 uur. Een collectief van vakkundige, regionale installateurs biedt inwoners nu de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Gemeente Wormerland ondersteunt deze actie zodat inwoners, terwijl zij bijdragen aan een schone en duurzame toekomst, kunnen besparen op hun energiekosten. Die besparing is aanzienlijk hoger dan de rente op een spaarrekening.
Inwoners van gemeente Wormerland kunnen zich tot 5 januari volgend jaar vrijblijvend inschrijven op www.duurzaambouwloket.nl/actiewormerland. Zij krijgen na bezoek van een vakman een aanbod op maat.
Kijk voor het volledige programma op www.odijmond.nl/hetgroenefestival.

Meer berichten