Reünie/receptie en feest bij TV De Spatter - Vijftig jaar tennis aan Spatterstraat 19

  Nieuws
De Spatter hoopt nog lang voort te bestaan. Met een mooie jeugdafdeling gaat dat vast lukken. (Foto: Tennisvereniging De Spatter)
De Spatter hoopt nog lang voort te bestaan. Met een mooie jeugdafdeling gaat dat vast lukken. (Foto: Tennisvereniging De Spatter) (rodi.nl)

WORMER - Vijf mannen uit Wormer en omgeving staken de koppen bij elkaar. Ze waren jong, wilden tennissen, maar er was in Wormer nog geen tennisvereniging. Om te kijken hoeveel belangstelling er voor de sport was, organiseerden ze een avond in Het Verenigingsgebouw. Ze zagen daar zo veel mensen op afkomen, dat ze besloten ervoor te gaan. Zaterdag 6 oktober viert Tennisvereniging De Spatter haar vijftigjarig bestaan. Dat doet de vereniging 's middags met een receptie/reünie in de kantine. 's Avonds is er een groot feest in de nabijgelegen Sporthal Wormer. Bestuurslid Pieter Vredevoort vertelt over deze speciale dag.


Het huidige jaar staat voor De Spatter al maanden in het teken van het jubileum. Vredevoort: "We hebben al diverse evenementen gehad. Bijvoorbeeld een Gooische Vrouwen-bingo, waarbij de vrouwen van onze vereniging heel sjiek gekleed gingen. We hebben een klaverjasavond gehad, precies hetzelfde georganiseerd als twintig jaar geleden, en een jeugddag."

De tennisrackets blijven die 6 oktober in principe in de tassen, want het gaat per slot van rekening om het jubileum. "Om 15.00 uur hebben wij een reünie/receptie waarbij iedereen die bij De Spatter betrokken is geweest, welkom is", zegt Vredevoort. "Kees van Waaijen, wethouder van onder meer sport, en wethouder/tweede locoburgemeester Jeroen Schalkwijk komen. Ook gaat onze voorzitter Gisela van Reenen een woordje houden." De receptie/reünie is in de kantine, die niet geheel toevallig net is vernieuwd. "De inrichting is anders en er zitten een nieuwe vloer en bar in. We zijn er apetrots op."

Met de jubileumdag in aantocht gaan al de nodige foto’s over sociale media. "Van diverse prijsuitreikingen, leden en de twee verbouwingen die we hebben gehad. We gingen van een houten naar een stenen kantine. Op foto's is te zien hoe deze gebouwd werd. Ook breidden we ons aantal banen uit. Bij de receptie is een slidehow te zien en er gaan zelfs stemmen op om een fotoboek te maken!"

Feest


Om 20.30 uur barst dan het grote feest in Sporthal Wormer los. "We hebben al een jaar geleden de Brabantse band Three 'o Four gestrikt. Zij zijn in Wormer bekend en speelden eerder ook bij WormerSports." Het aantal toegangskaarten voor het feest is nog zeer beperkt, dus wie wil komen, moet er snel bij zijn.

Kaarten voor de feestavond zijn te bestellen via eventix.shop/bez2kj3t. De kaart (10 euro, 18) is inclusief hapjes, twee drankjes en de liveband. Meer over Tennisvereniging De Spatter is te vinden op de website: www.tvdespatter.nl. De club bevindt zich op Spatterstraat 19 in Wormer.

Oprichting


Tennisvereniging De Spatter is vrijdag 18 oktober 1968 opgericht, in de periode waarin Wormer nog een zelfstandige gemeente was. Tussen de oprichting en het slaan van de eerste bal zat maar weinig tijd. "Een van de vijf oprichters was directeur Gemeentewerken bij de toenmalige gemeente Wormer en hij had al een locatie op het oog. Daardoor konden de mannen snel schakelen. De banen werden aangelegd en al in 1969 werd er getennist. De twee nog in leven zijnde oprichters hebben toegezegd naar de jubileumdag te komen. Eén van hen, Teun Roodenburg, is zelfs nog lid."

In vijftig jaar is Vredevoort het meest trots op twee sportieve prestaties binnen de verenging. "Ons erelid en oud-trainster Suzanne Trik is twee keer nationaal kampioen geweest." De Wormerse pakte in 2006 (met Danielle Harmsen) en in 2007 (met Mireille Bink) de nationale titel in het damesdubbelspel. Bovendien reikte de profspeelster tot de 306e positie op de enkelwereldranglijst en plek nummer 269 in het dubbel. "Ook hebben we een jongensteam tot en met zestien jaar gehad dat nationaal kampioen werd."

Meer berichten