Burgemeester Tange reikt Wecycle-cheque uit aan 5 mei comitéWormerland

  Nieuws
Het 5 mei comité organiseert onder andere de jaarlijkse Bannetocht, een 26 kilometer lange fiets- en wandeltocht door de vijf kernen van de gemeente Wormerland. (Foto: Gemeente Wormerland)
Het 5 mei comité organiseert onder andere de jaarlijkse Bannetocht, een 26 kilometer lange fiets- en wandeltocht door de vijf kernen van de gemeente Wormerland. (Foto: Gemeente Wormerland) (rodi.nl)

WORMER - Wormerland deed mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraat. Daarmee heeft gemeente een cheque ter waarde van duizend euro gewonnen. Vrijdag 5 oktober heeft burgemeester Peter Tange deze sponsorcheque overhandigd aan het 5 mei comité van Wormerland. De uitreiking vond plaats in clubhuis Nova Zembla van de ijsvereniging aan de Dorpsstraat in Wormer.
Tijdens de actie, die tot zaterdag 1 september duurde, konden inwoners punten scoren als zij op de milieustraat e-waste inleverden. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner konden een sponsorcheque van 1.000 euro voor een lokaal goed doel winnen. De gemeente Wormerland heeft gekozen voor het 5 mei comité Wormerland. Het 5 mei comité organiseert onder andere de jaarlijkse Bannetocht, een 26 kilometer lange fiets- en wandeltocht door de vijf kernen van de gemeente Wormerland. Doel van de actie was om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.
De gemeente Wormerland werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Inwoners kunnen er daarom volgens de gemeente zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Meer berichten