Herfstconcert met klarinet en strijkers

  Nieuws
Het Klarinet Kwintet. (Foto: Concerten bij Kaarslicht)
Het Klarinet Kwintet. (Foto: Concerten bij Kaarslicht) (rodi.nl)

JISP - Het Klarinet Kwintet speelt zaterdag 27 oktober bij de Concerten bij Kaarslicht in Jisp. "Eén van de topklarinettisten van Nederland, Lars Wouters van den Oudenweijer, treedt op met gelauwerde specialisten zoals Vera Beths. Zij is een van de belangrijkste Nederlandse vioolsolisten. Bijzonder is dat zij dit concert speelt met haar leerlingen Merel Junge en Heleen Hulst. Job ter Haar maakt met zijn cello het kwintet compleet", aldus de concertorganisatie.
Bij dit jaargetijde hoort het stuk Herbststimmung, gecomponeerd door Brahms toen hij eigenlijk had besloten te stoppen met componeren. Tot hij in 1891 de klarinettist Richard Mühlfeld hoorde spelen. Brahms was er ondersteboven van, raakte geïnspireerd en schreef dit stuk. Verder komt een werk van Robert Fuchs aan bod. Misschien een componist die minder bekend is, maar zijn leraar Brahms had veel bewondering voor hem. Fuchs zelf had prominente leerlingen als Mahler, Sibelius en Wolf onder zijn hoede. Van deze laatste leerling speelt dit kwintet 'De Italiaanse Serenade in G'.
De kaarten kosten 18 euro per concert en zijn per e-mail te reserveren via: reserveren@concertjisp.nl of via het telefoonnummer op de website www.concertjisp.nl. Een kaart aan de deur kopen is ook mogelijk. Wie benieuwd is hoe de muziek van Lars Wouters of van Vera Beths klinkt, kan op www.concertjisp.nl/actueel een video van een van hun concerten bekijken. De deuren voor het optreden openen om 19.30 uur en het concert begint om 20.15 uur. Consumpties zijn inbegrepen. Het concert vindt plaats aan Dorpsstraat 46 in Jisp. Meer informatie ook op de Facebook-pagina concertjisp.

Meer berichten