FEBO Racing pakt voor derde maal op rij Supersport1-titel

  Nieuws
Stan, met helm, en Dennis, ernaast, uitzinnig van geluk met hun derde achtereenvolgende titel. (Foto: Rob Blank)
Stan, met helm, en Dennis, ernaast, uitzinnig van geluk met hun derde achtereenvolgende titel. (Foto: Rob Blank) (rodi.nl)

ASSEN - De laatste twee races van het Supercar Challenge-kampioenschap vonden vorig weekend plaats op het TT Circuit Assen. Voor Dennis de Borst en Stan van Oord van Febo Racing moest dit hét weekend worden waarin hun prestaties van het allerhoogste niveau zouden moeten zijn. De derde titel op rij lonkte...
Tijdens de kwalificatietraining, afgelopen zaterdag, claimde Febo Racing de polepositie. Zij sloegen daarmee de eerste slag van het weekend. Het ging niet helemaal zonder problemen, getuigde Dennis naderhand: "Ferry Monster Autosport heeft geweldig werk geleverd door binnen tien minuten tijd de schokdempers te wisselen, zodat we de baan weer op konden en de pole konden claimen."
Dennis ging in race 1 voortvarend van start. Lang leek het erop dat hij en Stan met een zege de voorlaatste wedstrijd zouden besluiten. Dat autosport een mechanisch spelletje is, werd pijnlijk duidelijk toen de mannen van Febo Racing in de laatste paar minuten geconfronteerd werden met technische malheur. De mannen werden als zesde afgevlagd en pakten daarmee alsnog belangrijke punten. De zege ontging hen echter.

Race 2
   
Met de spanning van het kampioenschap gingen de mannen van Febo Racing afgelopen zondagmiddag oktober van start. Het uitgangspunt voor de laatste race van het seizoen was weer ideaal: een polepositie. Met een voorsprong van enkele seconden in een handvol ronden lieten Dennis en Stan gelijk duidelijk merken dat zij in deze wedstrijd het te kloppen team waren. Een safetycarsituatie deed hun voorsprong echter als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar leverde hen wel een uitstekende gelegenheid op om een pitstop te maken.
Na de stop en rijderswissel kwamen de mannen opnieuw als raceleiders de baan op en ze behielden die positie tot en met het vallen van de finishvlag. Met een prachtige zege bezegelden ze het derde achtereenvolgende kampioenschap. Dennis verklaarde op het podium: "Eigenlijk heb ik de race vooral geconsolideerd. Ik heb bewust lagere rondetijden gereden om de auto en de banden te sparen. Ondanks dat we in de eerste race een zware tegenvaller te verwerken kregen, hebben we het uitstekend gedaan. Stan heeft het perfect afgemaakt en de auto was echt super! We zijn niet voor niets voor de derde keer kampioen geworden!"

Meer berichten