Fotoarchief Ronald Peeters naar Knollendam

Nieuws
Op de foto van Ronald Peeters Knollendammer Gerard Noom in geanimeerd gesprek met Barcelona-trainer Johan Cruijff. (Foto: Bart van der Laan)
Op de foto van Ronald Peeters Knollendammer Gerard Noom in geanimeerd gesprek met Barcelona-trainer Johan Cruijff. (Foto: Bart van der Laan) rodi.nl

OOSTKNOLLENDAM - Ronald Peeters was meer dan dertig lid van voetbalvereniging Knollendam, totdat hij september jl. op 57-jarige leeftijd onverwachts overleed. Hij was in die lange periode niet alleen actief als voetballer. Lid van verdienste Ronald was bovenal een zeer humoristisch schrijver (er verschenen twee boekjes van hem met verzameld werk) en als begenadigd fotograaf.
Tijdens zijn lidmaatschap maakte hij honderden foto's en filmpjes bij de groen-gelen. Zijn familie heeft zijn omvangrijke fotoarchief onlangs doen toekomen aan Knollendam. Daarbij ook bijgaande foto, gemaakt in in Barcelona. De club bezocht in de jaren '90 stadion Camp Nou, waar Johan Cruijff toen trainer was. Die kwam in het beroemde stadion even een praatje maken met het gezelschap uit Oostknollendam.
Door Bart van der Laan

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda