Uitwaaien in de winter

Nieuws
Brandgans. (Foto: Larry Kef)
Brandgans. (Foto: Larry Kef) rodi.nl

REGIO - Bij De Poelboerderij kunnen mensen zondag 9 november uitwaaien in de winter. Het kan heerlijk zijn om even lekker een frisse neus te halen en te genieten van al het moois dat het Wormer- en Jisperveld te bieden heeft.
In het veld overwinteren in deze periode tienduizenden vogels. Smienten, wulpen, watersnippen, goudplevieren, kieviten, futen, meeuwen- en ganzensoorten, maar ook de grote zilverreiger en blauwe kiekendief. Deze vaarexcursie met gids begint om 13.30 uur.
Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.