Dennis de Borst en Lorenzo van Riet winnen Zandvoort 500

  Nieuws
Lorenzo van Riet (links) en Dennis van Borst (rechts). (Foto: Rob Blank)
Lorenzo van Riet (links) en Dennis van Borst (rechts). (Foto: Rob Blank) (rodi.nl)

ZANDVOORT - Dennis de Borst en Lorenzo van Riet van het Febo Racing Team hebben afgelopen weekend de seizoensopener van het Winter Endurance Kampioenschap op hun naam geschreven. Het team pakte de afgelopen twee winters de titel met Dennis de Borst en Pim van Riet. Voor de Zandvoort 500 voegde jongeling Lorenzo van Riet zich erbij. Door een blessure zou zijn vader Pim de race aan zich voorbij laten gaan. De heren van Febo Racing kwamen direct goed voor de dag en pakten de pole in divisie II.
Klokslag 12.00 uur was het Dennis de Borst die de wedstrijd over 500 kilometer op een koud circuit van Zandvoort startte. Niet alleen wist hij de leiding in divisie II te behouden, maar de coureur kon ook weerstand bieden aan snellere Porsches. Hij vertelt: "Ik besloot tijdens de eerste lange neutralisatie van de race snel de pits in te komen. Hierdoor konden wij zonder veel terrein te verliezen op de concurrentie onze stop maken." Lorenzo van Riet nam het stuur over van Dennis. Hij kan niet buigen over de grote ervaring van zijn teammaat, maar werd vanaf de pitmuur gecoacht door zijn vader Pim van Riet. Hij reed foutloos, snel en zeer constant. Dennis reed zijn tweede stint niet alleen bekeken, maar ook nog eens zeer snel over het Zandvoortse asfalt. Hierdoor bouwde hij een voorsprong van ruim één ronde op, zodat Lorenzo zonder druk de wedstrijd kon finishen.
Dennis was opgetogen na deze zege en vertelt: "Ik ben trots op Lorenzo dat hij zo sterk voor de dag is gekomen. Hij had de tijden goed te pakken. Als team hebben we optimaal gepresteerd en het is geweldig om het autosportseizoen met een overwinning af te sluiten. Nu op naar de Nieuwjaarsrace, die de eerste zaterdag van januari op de kalender staat."

Meer berichten