Nieuwe dirigent bij Opleidingsorkest Ratatouille?

  Nieuws
Opleidingsorkest Ratatouille. (Foto: Opleidingsorkest Ratatouille)
Opleidingsorkest Ratatouille. (Foto: Opleidingsorkest Ratatouille) (rodi.nl)

WORMER - De intocht van Sinterklaas in Jisp, zaterdag 24 november, kreeg een extra feestelijk tintje. Immers, Opleidingsorkest Ratatouille speelde zowel buiten als binnen in de Lepelaar sinterklaasliedjes. Alle kinderen en Pieten zongen de liedjes hard mee. Opmerkelijk deze keer was de jonge dirigent. Niet Bart Tuinman, muzikaal leider van Ratatouille, stond voor het orkest, maar Jelle Janswaard (16), en dat is volgens Ratatouille speciaal.
Janswaard dirigeerde het orkest namelijk voor de eerste keer. Bart Tuinman: "Jelle zit nu zeven jaar bij Ratatouille en is een hele goede trompettist geworden. Hij volgt zelfs op dit moment het Junior Jazz College op het Conservatorium van Amsterdam. Daarom bied ik hem graag een extra uitdaging. Wat is er dan leuker om hem voor het orkest te zetten! Jelle had het tijdens zijn vuurdoop naar zijn zin, waarbij hij niet gespaard werd door de Pieten, die soms meedirigeerden of verzoeknummers wilden."
Jelle: "Het ging best goed allemaal. Het spannendste vond ik telkens het aftellen. Als niet iedereen op hetzelfde moment begint, brei je dat bijna niet meer recht, maar dat ging gelukkig prima."
Bij opleidingsorkest Ratatouille is omtrent muzikale ontwikkeling alles mogelijk. Plezier staat daarbij altijd voorop. Elk instrument en elk niveau is welkom, zowel kinderen vanaf ongeveer zeven jaar als volwassenen. Op www.ratawormer.nl is meer informatie te vinden.

Meer berichten