Kerst in de Nieuwe Kerk Wormer

  Nieuws
De Nieuwe Kerk is woensdag 19 en maandagavond 24 december alvast in kerstsferen. (Foto: Nieuwe Kerk)
De Nieuwe Kerk is woensdag 19 en maandagavond 24 december alvast in kerstsferen. (Foto: Nieuwe Kerk) (rodi.nl)

WORMER - Traditiegetrouw verzorgt de Nieuwe Kerk in Wormer als voorbereiding op Kerst een koffieochtend waar zij kerstliederen gaan zingen. Dit jaar is dit woensdag 19 december. De Zaanse organist Dub de Vries komt met Ann Robbert als sopraan en Piet Baarssen als bariton deze kerstzang begeleiden.
Vanaf 9.30 uur zijn belangstellenden welkom in de kerk. Daar is eerst koffie met wat lekkers. Van 10.00 tot 11.30 uur kunnen bezoekers meezingen. Tussendoor is er een kleine pauze om de lege kopjes weer van verse koffie te voorzien. De toegang is gratis, maar bij de uitgang is wel een collecte om de kosten van de bijeenkomst te dekken.

Kerstnachtdienst

Maandagavond 24 december om 22.00 uur is de Kerstnachtdienst. Hierin gaat de kerstverse predikant Bart Vijfvinkel voor. Dit jaar heeft de Nieuwe Kerk het Jisperkoor Zang en Vriendschap uitgenodigd om dit samen tot een feestelijke dienst te maken. De kaarsen in de kronen in de kerk worden hierbij ontstoken. Al het koper is onlangs nog gepoetst, zodat bezoekers nog meer kunnen genieten van al het moois dat de kerk biedt.
De Nieuwe Kerk bevindt zich op Kerkstraat 8 in Wormer.

Meer berichten