Kolven doe je bij Het Moriaanshoofd

  Nieuws
Blije winnaars tijdens 29e Open Wormer Kolfkampioenschappen met v.l.n.r. Vera Plas (tweede plaats), Elly v/d Nes (eerste plaats) en Luus Berga (derrde plaats). (Foto: Kolfbond)
Blije winnaars tijdens 29e Open Wormer Kolfkampioenschappen met v.l.n.r. Vera Plas (tweede plaats), Elly v/d Nes (eerste plaats) en Luus Berga (derrde plaats). (Foto: Kolfbond) (rodi.nl)

WORMER - Vorige maand hield de Kolfbond haar 29e Open Wormer Kolfkampioenschappen. Dat werd een drukte van belang in Het Moriaanshoofd. Honderdvijftig topkolvers deden mee aan de sport die al werd gespeeld in de Middeleeuwen. De belangstelling voor het historische spel neemt toe, laat de Kolfbond weten - ook in Wormer. Er waren vorige maand dan ook veel topkolvers aanwezig in de herberg aan Dorpsstraat 417.
De organisatie spreekt van een zenuwslopende wedstrijd, waarbij een aantal toppers 'door het ijs zakten' en waar de lat heel hoog lag - helemaal bij de laatste partijen. Na afloop bleef het nog lang gezellig in het dorp.
Ook eens een partij kolf spelen? Dat kan! Eerst een keer komen kijken kan ook. Elke dinsdag spelen de dames en elke woensdag spelen de heren. Iedereen is van harte welkom voor een kennismaking. Stuur voor vragen of een proefles een mail naar de voorzitter, Peter v.d. Nieuwenhof: voorzitter@kolfbond.nl. Kijk voor overige informatie en uitleg over de kolfsport op www.kolfbond.nl

Meer berichten