Nieuwbouw aan Watermuntstraat in Wormer

  Nieuws
Artist Impression van de nieuwbouw aan de Watermuntstraat. (Foto: WormerWonen)
Artist Impression van de nieuwbouw aan de Watermuntstraat. (Foto: WormerWonen) (rodi.nl)

WORMER - WormerWonen heeft dinsdag 18 december overlegd met de omwonenden van de flats aan de Watermuntstraat in Wormer. WormerWonen gaat op deze plek nieuwe duurzame woningen bouwen. Omwonenden zijn die avond geïnformeerd over het winnende plan voor de bouw.

De gemeente Wormerland en WormerWonen hebben drie aannemers gevraagd om op grond van een Programma van Eisen een plan te ontwikkelen voor sloop en nieuwbouw van de twee flats, in totaal zestig woningen, en herinrichting van de straat. Een selectiecommissie, waarin zowel de gemeente als WormerWonen vertegenwoordigd zijn, heeft de ingediende plannen beoordeeld en daarna een keuze gemaakt. Dinsdagavond 18 december hebben WormerWonen en de gemeente Wormerland de omwonenden geïnformeerd over het winnende plan. Dit betreft het plan dat hoofdaannemer Van der Gragt tezamen met Floris Infra, voor de herinrichting van de straat, en M&O Techniek, voor de energiezuinige installatie, heeft voorgesteld. De architect is FKG-architecten uit Koog aan de Zaan.
WormerWonen verwacht dat het plan eind januari volgend jaar verder ontwikkeld kan worden. Zondag 1 september zal WormerWonen de twee flats kunnen overdragen aan de hoofdaannemer. De twee nieuwe flats worden ook drie verdiepingen hoog, passen volgens betrokkenen in het huidige bestemmingsplan en worden op dezelfde plaats als de huidige flats gebouwd. Er worden 74 sociale huurwoningen gerealiseerd, waarvan de meeste driekamerappartementen, met daarnaast een aantal tweekamer- en ook vierkamerappartementen.
Het extra aantal woningen wordt vooral mogelijk gemaakt doordat de garages in de onderbouw komen te vervallen. In het Programma van Eisen was het een belangrijk uitgangspunt om sociale controle op straatniveau toe te voegen. Vandaar dat garages plaatsmaken voor wonen. Hierbij komen de woonkamers aan de straatzijde te liggen, wat ook de levendigheid aan de straat verhoogt. In de straat worden extra groenvoorzieningen en parkeerplaatsen toegevoegd. De omwonenden worden als directbetrokkenen als eerste geïnformeerd over de herinrichting van de straat. De woningen worden gasloos en (bijna) energieneutraal, door gebruik te maken van warmtepompen en zonnepanelen. Naar verwachting gaat de sloop/nieuwbouw eind 2019 van start.

Meer berichten