Voortbestaan G.V. Kwiek geborgd door opgaan in Turncademy

Sport
De acrogymnasten geven enkele voorbeelden van partner-elementen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken zaterdag 26 juni.
De acrogymnasten geven enkele voorbeelden van partner-elementen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken zaterdag 26 juni. (Foto: aangeleverd)

WORMER - “Het is circa 75 jaar geleden dat gymvereniging Kwiek werd opgericht in Wormer. Hier hebben veel kinderen plezier gehad in de lessen die er werden aangeboden. Helaas werden er geen opvolgers gevonden voor het huidige bestuur waardoor de leden hun sporten konden blijven beoefenen. Het aftredend bestuur van G.V. Kwiek en Turncademy zorgen voor een mooie oplossing voor de turn- en acrogymnasten. Die leden zullen worden ondergebracht bij Turncademy”, aldus Martine Verhoeven-Verhoog namens de Turncademy.

Open training in Sporthal Wormer op zaterdag 26 juni

Veel voormalige turnsters van Kwiek zullen zich wellicht de lessen herinneren van meneer de Jong en diens dochter. Ook Aline Snuverink heeft les van hen gehad en daarbij de liefde voor het turnen ontwikkeld. Zij is daardoor zelf gaan lesgeven bij Kwiek en uiteindelijk haar eigen turnvereniging Turncademy naast G.V. Kwiek begonnen. In de jaren dat Kwiek actief was, hadden de leden keuze uit diverse sporten. In het afgelopen jaar werd er nog freerunning plus recreatie- en selectielessen gegeven aan turnsters en acrogymnasten. Kwiek was dan ook vaak de vereniging die wedstrijden organiseerde in de sporthal van Wormer.


De acrogymnasten en hun trainster Noëlle de Vries.

Overname ledenbestand

De zittende - uit vrijwilligers bestaande - bestuursleden van G.V. Kwiek hebben aangegeven hun functies te willen neerleggen. Een vereniging zonder bestuur heeft echter geen bestaansrecht. Hierdoor zouden de trainsters en leden zonder vereniging komen te zitten. Dit bericht bereikte ook Aline Snuverink. Zij heeft zelf ook aan acrogymnastiek gedaan, kent de sport daardoor goed en wilde graag haar hulp aanbieden aan Kwiek. Mede omdat ze altijd op goede voet heeft gestaan met het aftredend bestuur. De hulp werd enthousiast ontvangen. Turncademy zal daardoor zowel de leden van acrogymnastiek als de turnsport overnemen. De leden die binnen Kwiek op freerunning zitten, kunnen ook hun sport blijven doen. G.V. Lycurgus Hygiëa zal zorgdragen voor die lessen, met dezelfde trainers. Deze leden hebben hier inmiddels ook een bericht over ontvangen.

Dankbaar voor steun

Uiteraard zijn de afgelopen sport-seizoenen niet makkelijk geweest voor veel verenigingen. Ouders werden geweerd en de binnensporten moesten vanwege coronamaatregelen naar buiten worden verplaatst. Zo ook bij Kwiek en Turncademy. Kwiek heeft tijdens de corona-maatregelen hun lessen buiten kunnen geven, onder andere achter de Wormerwieken (naast sportzaal De Balk).


De turngroep van Turncademy.

Turncademy is door WSV sportief ontvangen en die stelde zelfs een opslagruimte en trainingsgebied belangeloos beschikbaar. Hierdoor hebben de meiden toch maandenlang kunnen werken aan kracht en lenigheid. Trainster Aline is WSV daarom ook zeer dankbaar voor alle steun en medewerking die ze vanuit dit bestuur heeft gekregen.

Tevredenheid

De trainsters die nu voor Turncademy gaan werken, kenden Aline al en kijken uit naar een prettige samenwerking. Volgens acro-hoofdtrainster Noëlle is dit de beste oplossing voor iedereen. Zij en haar trainersteam kunnen gewoon doen wat zij het liefste doen. Namelijk training geven aan hun gymnasten, alleen onder een andere naam. Ook aftredend penningmeester Arnold Van ’t Hart is heel tevreden met de oplossing voor de leden. De leden van de turnsport en acrogymnastiek kunnen hun sport in Wormer blijven doen. Er is één bestuurslid van Kwiek die wel graag betrokken wil blijven, de huidige secretaris Kristina Puhler. Turncademy is blij met deze aanvulling. Inmiddels zijn ook de leden van deze toetredende groepen door Kwiek geïnformeerd. De meiden uit de bestaande turngroep van Turncademy krijgen er dus meer teamleden bij. Deze sport blijft daardoor voor alle gymnasten mogelijk en acrogymnastiek in Wormer is hierdoor veilig gesteld.

Open training

Kinderen vanaf vijf jaar die kennis willen maken met Turncademy en acrogymnastiek, zijn welkom bij de open training op zaterdag 26 juni van 9.30 tot 10.30 uur bij de Sporthal Wormer aan de Spatterstraat 21. Ouders zijn welkom. Wel wordt verzocht zich aan de algemene corona-maatregelen te houden.

De turngroep van Turncademy.
Afbeelding
De acrogymnasten en hun trainster Noëlle de Vries.
Afbeelding
Afbeelding

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda