Dameskoor Evergreen pakt repetitiedraad weer op: nieuwe leden welkom

Uitgaan
Dameskoor Evergreen bestaat al ruim 33 jaar en repeteert op maandagavond in basisschool De Weremere in Wormer.
Dameskoor Evergreen bestaat al ruim 33 jaar en repeteert op maandagavond in basisschool De Weremere in Wormer. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Net als ieder ander koor heeft ook Dameskoor Evergreen bijna twee jaar niet met elkaar kunnen zingen. Weliswaar heeft een groot aantal leden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om online met elkaar te blijven oefenen, maar dat kun je toch echt niet vergelijken met lekker samen te zingen zoals de leden gewend waren. Dat gaat vanaf maandag 30 augustus weer gebeuren.

De naam Dameskoor Evergreen verklapt eigenlijk al dat het een koor is met alleen maar dames. Al is er bij de repetities altijd één man aanwezig: dirigent Lucas de Bruin. Lucas is al sinds augustus 2017 bij het koor dirigent en doet dat met heel veel passie, humor en enthousiasme. Onder zijn leiding worden de nieuwe nummers ingesturdeerd, altijd driestemmig, zoals bijvoorbeeld Son of a preacher man, Mag ik dan bij jou en Proud Mary. Ook veel andere nummers, zoals onder andere highlights uit bekende musicals (the Phantom of the opera, the Cats, les Miserables, West Side Story & Sound of Music), filmmuziek, popsongs en natuurlijk evergreens staan op het repertoire.

Sinds Lucas dirigent is, heeft het koor met verschillende bekende artiesten opgetreden, zoals Harry Slinger en Marco Bakker. Het koor bestaat inmiddels al ruim 33 jaar en repeteert altijd op maandagavond in basisschool De Weremere aan de Kameelstraat 24 in Wormer. Als actief koor wordt er vaak deelgenomen aan korenfestivals. Ook een voorjaarsconcert of kerstconcert staan op het muzikale programma. Ook wordt door het bestuur om het jaar een muziekstudiedag georganiseerd. 

Wie interesse heeft om mee te zingen is van harte welkom op een repetitie op de maandagavond. Graag even van te voren contact opnemen met Corinna Biksterman, cbiksterman65@gmail.com, 06-30402040 (voorzitter) of Elly de Vree e.devree@kpnmail.nl, 075-6424368 (secretaris).