Inkijk in het leven van een astronaut

Nieuws

ZAANDAM - Astronaut André Kuipers is een van de weinige mensen op aarde die uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om in het heelal te leven en te werken. Zijn unieke theaterlezing voor jong en oud in het Zaantheater was vorig seizoen een groot succes. Daarom geeft hij de lezing nogmaals, op vrijdag 23 oktober. Aan de hand van vele video’s en foto’s neemt hij het publiek mee op een magische reis door ons heelal, het ISS en de wetenschap. Niets blijft onbehandeld en het publiek krijgt alles te horen over hoe het is om astronaut te worden en te zijn. De voorbereidingen en trainingen, de lancering vanuit Kazachstan, het wonen en werken in de ruimte, de risico’s van het vak, de landing en uiteraard ook de revalidatie.

Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid en geduld zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Na jaren van training in Amerika, Rusland, Canada, Duitsland en Japan werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd voor een verblijf op het International Space Station (ISS). Na ruim 6 maanden in de ruimte te zijn geweest landde André op 1 juli 2012 in Kazachstan weer op aardse bodem.
Vanuit de ruimte is het zicht op de aarde heel anders. Wist u bijvoorbeeld dat het ruimtestation zestien keer per dag een rondje rond de aarde gaat? Grenzen vervagen en activiteiten als ontbossing en luchtvervuiling worden zichtbaar. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden.
André nodigt u uit om samen de reis te maken in de vorm van een theaterlezing met humor, verbazing en interessante feiten.
Kaarten voor André Kuipers (vanaf € 19,50 / j € 14 € 3,25 voor drankje & garderobe) zijn 24 uur per dag te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 0900 – 33 44 55 3 (€ 0,30 p.m.).