Grande finale van 'gezonde' Kook je fit cursus voor kinderen

Cultuur
Kinderen presenteren driegangenmenu aan genodigden in De Pelikaan.
Kinderen presenteren driegangenmenu aan genodigden in De Pelikaan. Foto: Yvette van der Does

KROMMENIE - De finale van de cursus Kook je fit vond afgelopen donderdag plaats: een cursus voor kinderen waarin zij meer leren over gezonde voeding én zelf leren koken. De 12 deelnemende kinderen weten nu alles over de schijf van vijf en welke gezonde voedingsstoffen er zitten in groente & fruit. Ook zijn het echte superchefs die geweldig samenwerken. Tijdens de grande finale koken zij in buurtcentrum de Pelikaan in Krommenie voor hun eigen ouders, een aantal senioren uit de wijk, Heel Holland Bakt deelneemster Maroeska Metz en sponsor Albert Heijn.

De cursus Kook je fit is een initiatief van buurtcentrum de Pelikaan, Alimentum diëtisten, Sociaal Wijkteam Krommenie en JOGG-Zaanstad. Gedurende vijf lessen leren kinderen meer over gezonde voeding én leren zij zelf koken. De deelnemende kinderen maakten tijdens de cursus al onder andere: volkoren wentelteefjes, groentenwraps en bananenijs.

De kennis en ervaring die ze tijdens de cursus opdoen, helpt de kinderen om gezonde en lekkere voedingskeuzes te maken.
Deze eerste cursus is een pilot, die zeker een vervolg gaat krijgen in 2019. Bij de werving voor de volgende cursus ligt de focus op de kwetsbare groep kinderen uit de lagere sociale klasse met kans op overgewicht.

Kinderen worden uitgenodigd voor deelname via het Sociaal Wijkteam Krommenie, Alimentum diëtisten en Centrum Jong in Krommenie.