Brand in cafetaria Zaandam, veel schade aan pand

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode)

ZAANDAM - Bij cafetaria ‘Tacolicious’ aan de Dominee Martin Luther Kingweg in Zaandam is vrijdagmiddag rond 17.15 uur brand uitgebroken. Vermoedelijk ontstond de brand in de frituurpan in de keuken van de eettent. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’, zodat er meerdere eenheden ter plaatse konden komen.

De schade aan het pand is groot: er zijn ramen kapotgeslagen door de brandweer voor bluswerkzaamheden en er komt veel rook naar buiten, die binnen voor veel schade heeft gezorgd. Nadat de brand onder controle was, heeft de brandweer sloopwerkzaamheden verricht met een rescuezaag (een soort kettingzaag). Zo zijn er gaten in het dak gemaakt, zodat smeulende stukjes binnen beter konden worden geblust.

Het pand wordt gedeeld met de bar ‘Victoria Lounge cafe & Bar’; het is nog onduidelijk of dat bedrijf ook schade heeft opgelopen.

Ook is het nog niet duidelijk of er mensen in het pand aanwezig waren en of er mensen gewond zijn geraakt. Een verslaggever ter plaatse meldt dat hij geen personeelsleden heeft zien rondlopen.

Afbeelding