Mark Nieuwenhuis bij Jazz in Serah

Nieuws

ZAANDAM - Vorig jaar speelde Mark Nieuwenhuis nog bij Jazz in Serah met New’n House. Nu is hij terug met zijn project Soundstad. De Zaanse stadscomponist brengt zijn nieuwe project zondag 2 maart in Serah Artisan in Zaandam. Het concert hoort bij de gratis serie Come Along-concerten van Jazz in Serah.
Voor zijn nieuwe project is Nieuwenhuis overal in de Zaanstreek met mobiele opnameapparatuur op pad gegaan om typisch Zaanse klanken of klanken die boeiend kunnen zijn te verzamelen. Met deze samples, omgevingsgeluid of soundscapes maakte de Zaanse stadscomponist nieuwe composities, die zijn werk vormgeven.
Naast Mark Nieuwenhuis zelf, op trompet en elektronica, staan zondag drummer Bas Bouma, percussionist Bernt Nellen, bassist Kay Ramati, gitarist Jan Jaap Doeven en Bram Slinger op keyboards op het podium.
Op de videopagina van de website van Serah Artisan, www.jazzinserah.nl, kunnen geïnteresseerden een voorproefje zien van wat VJ’s Anne Gentenaar en Martin Boverhof (Born Digital) er verder voor optreden van maken.
De toegang voor Jazz in Serah is vrij. Een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld. Serah Artisan bevindt zich op Dam 2, één hoog in Zaandam. Het optreden vangt aan om 16.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op de website van Serah.