Zaanse jongeren in Afblijven

Nieuws

ZAANDAM - De populaire en bekroonde jeugdboekenschrijfster Carry Slee weet op een vlotte manier onderwerpen als pesten en loverboys onder de aandacht van jongeren te brengen. Na het succesvolle ‘Lover of Loser’ is opnieuw een boek van haar bewerkt tot musical: ‘Afblijven’. Zaterdag 29 maart is ‘Afblijven’ in het Zaantheater te zien. In de toegift van de musical dansen 18 Zaanse jongeren mee.
‘Afblijven’ gaat over Melissa. Ze kan fantastisch dansen en wordt gevraagd voor een videoclip. Ze kan haar geluk niet op! Al snel gaat ze helemaal op in het wereldje van muziek en dans. Maar Melissa vindt het moeilijk weerstand te bieden aan de verleidingen die op haar pad komen. Het begint met één pilletje tegen de onzekerheid, maar al snel merkt ze dat ze niet zonder die rommel kan. Haar beste vriend Jordi maakt zich ernstige zorgen en ziet hoe Melissa langzaam maar zeker verloren raakt in een web van leugens en ellende. Dat zou wel eens helemaal fout kunnen aflopen…
De cast bestaat uit Natasha Willems (Annie, Legally Blonde), Gijs Stallinga (Yab Yum, To Be or not To Be), Reneé de Gruijl (student Codarts Hogeschool van de Kunsten), Michel Sorbach (Yab Yum, Nightmare) en Robin van den Heuvel (Gerede Twijfel, Nightmare).
‘Afblijven’ wordt geregisseerd en geschreven door Dick van den Heuvel. Hij schreef ook de scenario’s voor de Carry Slee-films ‘Razend’ en ‘Spijt’. De muziek van ‘Afblijven’ is gecomponeerd door Jeroen Sleyfer (Kruistocht in Spijkerbroek, Kruimeltje). De veelzijdige choreograaf‎ Gregory "Shaggy" Albert‎zoon neemt de choreografie voor zijn rekening, waarin hiphop en andere hedendaagse stijlen worden verwerkt.
Kaarten voor Afblijven (€ 20 / j € 17,50 € 3,25 voor drankje en garderobe) zijn 24 uur per dag te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 0900 – 33 44 55 3 (€ 0,30 p.m.). Indien er 's avonds een voorstelling is, is de kassa geopend tot aanvang van de voorstelling.