Workshop mensen met kanker

Nieuws

ZAANDAM - Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan de aandoening ook het uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Stichting Look Good...Feel Better verzorgt daarom een aantal workshops met voor mensen met kanker, tijdens of (kort) na hun behandeling. De eerste workshop is woensdag 22 april in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam.
Veel gehoorde vragen en klachten gaan over de behandeling van een schilferige en zeer droge huid, of broos en dun haar als gevolg van chemotherapie. Ook willen veel mensen meer uitdrukking op hun gezicht krijgen als ze geen wenkbrauwen meer hebben. Deelnemers aan de workshop krijgen eenvoudige tips en adviezen waarmee ze veel van de klachten kunnen verbeteren of camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom worden de workshops ‘Look Good, Feel Better’ in het ziekenhuis georganiseerd. Ze worden geleid door een ervaren schoonheidsspecialist. Verder is ook een aantal (getrainde) vrijwilligers aanwezig.
De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (recent) na hun behandeling. Deelnemers krijgen tips over verzorging van gezicht, lichaam, handen en nagels, advies over het gebruik van make-up en een presentatie en advies door een haarwerker.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De workshops vinden dinsdag 22 april, 1 juli, 16 september en 25 november plaats in de videoconferencingruimte van het Zaans Medisch Centrum, eerste etage afdeling psychiatrie. Deze afdeling bevindt zich in het nieuwe gedeelte bij de hoofdingang van het ziekenhuis, Koningin Julianaplein 58 in Zaandam. Aanmelden kan per e-mail, via: waard.m@zaansmc.nl of valenteijn.e@zaansmc.nl of via tel. 075-6507280 of 075-6502005. Deelnemers kunnen aangeven welke datum hun voorkeur heeft. Meer informatie over Stichting Look Good...Feel Better is te vinden op de website: www.lookgoodfeelbetter.nl.