Festival-voorstellingen in Zaantheater

Nieuws

ZAANDAM - De zomer is de tijd van de festivals: voorstellingen kijken in de buitenlucht of in een tent. Op festivals als Oerol en De Parade zijn allerlei verrassende voorstellingen te zien, vaak van minder bekende artiesten en groepen. Na de zomer komen veel van deze festival-voorstellingen naar het Zaantheater. Een greep uit de festivalvoorstellingen.



Crossover dansgezelschap ISH en autonoom kunstenaar Dadara waren een hit op Oerol met hun voorstelling ‘LIKE 4 REAL’. Een like, een statusupdate en een selfie: we zijn voortdurend bezig met het vormen van onze online identiteit. Maar van wie is deze identiteit eigenlijk echt? De voorstelling vol dans, beeldende kunst, muziek en spel is op vrijdag 26 september in het Zaantheater te zien.
De Koogse energieke, theatrale fanfarepunkband De Kift brengt hun voorstelling ‘BIDONVILLE’ naar het Zaantheater op zaterdag 27 september. De muziektheatervoorstelling die ze maakten met acteur Sanne Den Hartogh (o.a. ‘De Vloer Op’) gaat over het leven in de stad.
In het humoristische ‘George & Eran lossen wereldvrede op’ vertellen de Syrische Hollander George en de Israëlische Nederlander Eran verhalen over hun familieleden, hun geboorteland en over elkaar. Sinds ze voor een rol in Hamlet samen in één broek moesten, zijn ze de beste vrienden. Ze buigen zich op woensdag 11 maart samen over de problemen in het Midden-Oosten.
De Ashton Brothers stonden op De Parade en komen op donderdag 13 november terug naar het Zaantheater met hun succesvoorstelling ‘Treasures’. Baldadig en manhaftig, vuig, poëtisch, muzikaal, zeer humoristisch en doortrapt: de acrobatische broers zijn het allemaal. Zaanse Ashton Brother Joost Spijkers maakt komend seizoen ook een eigen voorstelling. In ‘SPIJKERS’, op woensdag 1 april in het Zaantheater, zingt, danst en vertelt hij over zijn leven en zijn liefdes tot nu toe. Muziektheater over het leven, de liefde en de balkanblues.
Steef de Jong maakte met zijn eigen gezelschap Groots en Meeslepend de voorstelling ‘LUDWIG’. In de traditie van de Firma Rieks Swarte, met een zeer creatief decor van karton, vertelt hij met liedjes, humor en veel verbeelding het verhaal van de excentrieke koning Ludwig II van Beieren. Ludwig leefde voor de kunst. Hij geloofde er heilig in dat kunst vrede en geluk kon brengen. Voor zijn legers kocht hij dan ook geen geweren, maar instrumenten, zodat ze de vijand met muziek te lijf konden gaan. Te zien in het Zaantheater op vrijdag 9 januari.
Joep Onderdelinden staat solo op de Parade. Op vrijdag 27 februari speelt hij met zijn nieuwe gezelschap ‘De Troupe van Joep’ de voorstelling ‘Boer zoekt betere vrouw’ in het Zaantheater. Een goed verhaal, cabareteske uitstapjes, herkenbare liedjes, hilarische dansjes en topacteurs die je steeds op het verkeerde been zetten. Deze muzikale komedie heeft het allemaal. Met Wimie Wilhelm, Wil van der Meer e.a.
Kaarten voor alle voorstellingen zijn de hele zomer door 24 uur per dag te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie van het Zaantheater is gesloten t/m 11 augustus. Vanaf 12 augustus is de kassa weer geopend en telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telefoonnummer: 0900 – 33 44 55 3 (€ 0,30 p.m.).