Zaanstad tegen landskampioen Lycurgus

Algemeen
VV Zaanstad heren 1 in actie.
VV Zaanstad heren 1 in actie. Foto: Gilbert Bronkhorst

ZAANDAM - Als apotheose van de laatste thuisspeeldag van Volleybalvereniging Zaanstad speelt het eerste herenteam zaterdag 6 april om 19.30 uur tegen de huidige landskampioen Abiant Lycurgus. Het is de op één na laatste wedstrijd voor de Zaanse mannen in de kampioenspoule.

Voorafgaand aan dit duel speelt Merkala Zaanstad dames 1 tegen VCN-2 in de eerste divisie. Het team van de afzwaaiende Vincent Pirovano eindigt zoals het zich laat aanzien verdienstelijk in de middenmoot. Verder is er op Super Saturday nog heel veel volleybal, waarop nagenoeg alle teams thuis spelen. Eigenlijk begint Zaanstad vrijdagavond al met een uitgebreid programma met diverse seniorenteams. De zaterdag start om 9.00 uur met ABC-jeugdwedstrijden in De Koog en de CMV-jeugd speelt in Oostzaan. Vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie.

Zaanstad speelde eerder dit seizoen, 3 februari, tegen Lycurgus en zorgde toen voor een daverende verrassing door met 3-1 te winnen. Overall gaat Zaanstad waarschijnlijk als zesde van Nederland het seizoen afsluiten. Het is dus de laatste kans om nog een keer voor de zomer eredivisievolleybal in De Koog te aanschouwen.

In de sportkantine, boven bij de breedtesporthal, kan het publiek de hele dag terecht voor een hapje en een drankje. Bij de wedstrijd Zaanstad-Lycurgus staat de mobiele bar bij binnenkomst weer in de hal.