Matches Zaanse Uitdaging: Nieuwkomers en Mantelzorgers

Algemeen
Rechts Renata Pen en links van haar Micky Biddlecombe van Mantelzorgers Onder elkaar (MOE), tijdens een diner voor Mantelzorgers.
Rechts Renata Pen en links van haar Micky Biddlecombe van Mantelzorgers Onder elkaar (MOE), tijdens een diner voor Mantelzorgers. Foto: Fred Wolf

KOOG AAN DE ZAAN - De Honigfabriekkantine in Koog aan de Zaan opent dankzij de inzet van onderneemster Renata Pen woensdag 3 april officieel. Renata runt de kantine met lunch, hapjes en drankjes samen met nieuwkomers, die twaalf weken lang werkervaring opdoen. 'De Sluis', stichting voor nieuwkomers in Zaanstad, heeft in dezelfde ruimte onderdak gevonden. De Zaanse Uitdaging bracht beide partijen bij elkaar, inclusief aanvullende matches, waaronder een recent diner voor mantelzorgers.

Het begon allemaal eind 2017 met de aanzet tot diners voor Nieuwkomers en Zaankanters. Daarvoor riep Truus Vegter van De Sluis de hulp van de Zaanse Uitdaging in. Rotary Zaanstad leverde een bijdrage voor dekking van de noodzakelijke basiskosten. Vervolgens matchte de Uitdaging De Sluis aan Renata Pen.

Nog meer matches

Onlangs koppelde de Uitdaging Renata aan leren schorten en buffetmaterialen die over waren omdat het Streets of the World Museum het Hembrugterrein verliet. Ook maakte de Uitdaging De Sluis blij met een printer/kopieerapparaat voor het afdrukken van taallessen.

Tot slot een laatste wapenfeit. Als gevolg van de Beursvloer Gezondheidszorg die de Uitdaging eerder dit jaar namens de gemeente leidde: donderdag 28 maart relaxten twaalf mantelzorgers tijdens een diner bij de Honig Kantine. "Al met al een bijzondere reeks, waardevolle maatschappelijke matches!", aldus De Zaanse Uitdaging.

Meer informatie

Woensdag 3 april om 13.00 uur start de openingsbijeenkomst in aanwezigheid van wethouder Rita Noordzij. Het adres van de Honigfabriekkantine is Zuideinde 74-100, Koog aan de Zaan. De reguliere openingstijden zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.