Fietstocht langs acht buurthuizen

Algemeen
Vorig jaar was het stralend weer. Hier genieten deelnemers van de zon bij Buurthuis De Horn in Krommeniedijk.
Vorig jaar was het stralend weer. Hier genieten deelnemers van de zon bij Buurthuis De Horn in Krommeniedijk. Foto: Yvette van der Does/Rodi Media

REGIO - Onder het motto 'Proef je buurthuis' houden acht buurthuizen in noordelijk en westelijk Zaanstad zondag 14 april een grote fietstocht. Dit om bewoners op een actieve manier kennis te laten maken met de diverse locaties en met wat zij aan activiteiten te bieden hebben.

Of die locaties nu buurtcentrum, buurthuis, dorpshuis of activiteitencentrum heten is voor de organisatie minder belangrijk. Het gaat erom dat het plaatsen zijn die ruimte bieden voor activiteiten, initiatieven en ontmoetingsmogelijkheden in de eigen woonomgeving.

De fietstocht wordt wegens succes alweer voor de vierde keer georganiseerd. De starttijd is tussen 10.00 en 12.00 uur en de eindtijd is 16.00 uur. Deelnemers bepalen zelf hoeveel locaties ze bezoeken en vanaf welke ze starten. De complete route is 30 kilometer lang, maar hoeven ze dus niet in zijn geheel af te leggen. De acht buurthuizen zijn: De Pelikaan in Krommenie, A3 in Assendelft, De Kwaker in Westzaan, De Vuister en Het Brandtweer in Koog aan de Zaan, De Lorzie in Wormerveer, De Horn in Krommeniedijk en de Noorddam in Westknollendam.

Bij de start ontvangen deelnemers een startkaart, een routebeschrijving en een prettig gevulde goodiebag, die in elk buurthuis bijgevuld wordt. Op de startkaart staan diverse vragen en inlevering bij terugkomst met goede antwoorden levert een kans op een prijs op. Op elke locatie staan er hapjes en iets te drinken klaar, wat bij de prijs is inbegrepen. De kosten voor deelname bedragen 3 euro per persoon, maar kinderen tot 12 jaar 1 euro en kinderen onder de 6 jaar doen gratis mee. In verband met de voorbereidingen vraagt de organisatie deelnemers om zich vóór woensdag 10 april even te melden in het buurthuis waar ze van start gaan.