KSK-Expositie rond licht en beweging

Algemeen
Werk van Annie Horsveld.
Werk van Annie Horsveld. Foto: Annie Horsveld

KROMMENIE - De Krommenieër Schilderskring (KSK'80) opent vrijdag 12 april haar jaarlijkse voorjaarsexpositie. Tot en met zondag 14 april hangt en staat het atelier in Huize Barkeloo, Krommenie, weer tot de nok toe vol met kunst in verf en keramiek. Naar verwachting zijn zeventig schilderijen rond het thema 'licht en beweging' te bewonderen. Daarnaast worden ongeveer dertig werken in keramiek tentoongesteld. De toegang is gratis.

Vrijdagochtend 12 april om 11.00 uur vindt de officiële opening voor leden en genodigden plaats. Daarna, om 14.00 uur, is de tentoonstelling voor publiek geopend. De andere dagen is deze van 11.00 tot 17.00 geopend. Het idee voor het thema 'licht en beweging' is afkomstig van de Wormerveerse kunstenaar Ludo Winkelman, die ook als docent bij de KSK betrokken is. Ludo is in binnen- en buitenland bekend om zijn schilderijen en 3d-figuraties.

Afgezien van de themagebonden werken omvat de expositie ook vrij werk. Een deel daarvan is te koop. Bovendien worden tijdens de tentoonstelling lootjes verkocht, waarmee bezoekers schilderijen en keramiek kunnen winnen. De uitslag van de verloting is rond het tijdstip van sluiten, zondag 14 april om 17.00 uur. Vanaf dat tijdstip maakt KSK de winnaars bekend. Wie meer over de KSK en de activiteiten wil weten, kan een kijkje nemen op de eigen website www.KSK80.nl. Het is ook mogelijk om op dagen waarop er geschilderd of gekleid wordt zelf een bezoek aan het atelier te brengen. Een telefoontje of mailtje aan het bestuur via 06-12046933 en voorzitter@ksk80.nl is voldoende om een afspraak te maken.

De expositie vindt plaats op Vlusch 8 in Krommenie en is gratis te bezoeken.