Optreden Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor

Algemeen
Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor.
Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor. Foto: Zuidervermaning

WESTZAAN - Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor komt zondag 28 april optreden in de Zuidervermaning in Westzaan. Daarnaast is er een concert van de Japanse pianiste Yukiko Hasegawa.

Volgens de Russische kalender is het die zondag Pasen, het belangrijkste kerkelijke feest in Rusland. Het koor gaat behalve enkele paasliederen ook andere orthodoxe gezangen en Slavische volksmuziek ten gehore brengen. Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor staat onder leiding van de in Moskou geboren dirigent Sergé Latychev.

Yukiko Hasegawa heeft in Japan haar conservatorium en master behaald. Ze heeft op uitnodiging van de International Rotary Foundation een studiebeurs ontvangen om bij de pianist Willem Brons Oude instrumenten aan het conservatorium in Amsterdam te gaan studeren.

Dit concert komt mede tot stand met de Young Piano Master Society. Het vindt zondag 28 april om 15.00 uur plaats en de zaal is om 14.30 uur open. De toegangsprijs is 15 euro. Reserveren kan via info@zuidervermaning.nl en 075-6318279. Zoals altijd in de Zuidervermaning is dit een concert met kaarslicht en is er na afloop gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje. De Zuidervermaning bevindt zich op Zuideinde 233 in Westzaan.