Jazz in De Lorzie

Algemeen
ODEjazz
ODEjazz Foto: Buurtcentrum De Lorzie

WORMERVEER - De Oriënt Dixieland Express komt zondag 14 april in Buurtcentrum De Lorzie, Wormerveer, de oren vertroetelen. De ervaren en doorgewinterde musici van de band zijn elkaar trouw gebleven en treden nog regelmatig op. Speciaal voor het 35-jarig bestaan werken zij aan een leuke show voor een aantal optredens.

De jazzband ODEjazz is grotendeels van Wieringer oorsprong en komt dus uit de kop van Noord-Holland. Zij vierden in september 2018 hun 35-jarig bestaan. De muzikanten hebben zich in de loop der jaren door het hele land gevestigd en spelen op die locaties vaak ook nog in andere bands. "In die 35 jaar is één ding hetzelfde gebleven: het enthousiasme waarmee ze met jazzmuziek bezig zijn. Plezier en muzikaliteit zijn de twee belangrijkste kenmerken die opvallen bij ODEjazz. Dat resulteert in een aantal leuke muzikale acts. Uit hun originaliteit en verrassende invallen blijkt dat ze elkaar feilloos aanvoelen en ook aanvullen", aldus De Lorzie.

ODEjazz maakt gebruik van eigen arrangementen en een diversiteit aan nummers, ritme en zang. Daarbij laten ze naast dixieland andere jazzstijlen zeker niet links liggen. Daarnaast is er ook nog een aantal nummers van eigen hand te horen. ODEjazz bestaat uit de volgende musici: Carl de Ruigh (cornet), Jacob Smit (superbone, zang), Alexander van der Jagt (slagwerk, percussie, zang), Simon Tijsen (klarinet/altsax, zang), Bart Kaan (banjo/zang) en Eduard Kaan (sousafoon, zang).

Het concert begint om 16.00 uur en de zaal is om 15.30 uur open. De entree bedraagt 5 euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee. Buurtcentrum De Lorzie bevindt zich op Marktplein 3 in Wormerveer.