Beslissing vakantiedorp Twiske opgeschort

Algemeen

REGIO - Vorige week heeft Oliver Tan van Stichting Hart voor het Twiske ingesproken bij het Recreatieschap. De camping was geagendeerd maar er werd die avond niet over gestemd, achteraf bleek dat er door het Recreatieschap in 2011 al tot een camping is besloten.

José Berkhof van Platform TwiskeGeenPretpark: "Bij het pachtcontract kreeg de uitbater van Twiske Haven toestemming voor een kleinschalige camping en ecolodges. Daar werden geen eisen aan gesteld, alleen de omvang van het terrein werd aangegeven. De commissie heeft haar fiat gegeven zodat er gebouwd mag worden op ongebouwd terrein.

"De VVD is voor, en Groen links ook, en zij zijn dit overeengekomen in een coalitieakkoord met de VVD." legt Berkhof uit. "En dat terwijl de camping geen extra inkomsten voor het Twiske oplevert. We verwachten dat er behalve een Quickscan, ook een natuurtoets moet worden gedaan, om te zien of het voldoet aan Natura 2000-richtlijn. Op dit moment loopt er ook een natuurtoets voor Welcome to the Future (had 25.000 bezoekers). Zij willen een driedaagsfestival met twee overnachtingen. Dit alles kan nog wel een jaar duren. We hebben ons geluid laten horen en de beslissing is nu dan ook opgeschort tot na de toets."