Vrijwilligers van Humanitas zijn in het zonnetje gezet.
Vrijwilligers van Humanitas zijn in het zonnetje gezet. (Foto: Humanitas)

Vrijwilligers Humanitas in het zonnetje gezet

ZAANDAM - Een groep vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek Humanitas heeft onlangs een bezoek gebracht aan pannenkoekrestaurant De Kraai op de Zaanse Schans. Naar aanleiding van de match die was gemaakt tijdens de Zaanse Beursvloer, waar maatschappelijke betrokkenheid kan worden getoond, waren zij door eigenaar Simon Spanjer uitgenodigd voor een pannenkoekenlunch.

"De vrijwilligers genoten van de middag en waren erg enthousiast over de heerlijke pannenkoeken. Ook de bediening deed hun uiterste best om het hen naar hun zin te maken", blikt Humanitas terug. Spanjer legt uit waarom hij zijn restaurant openstelde: ''Ik vind het een goed doel. De vrijwilligers doen mooi werk. Ze doen normaal gesproken iets voor anderen en ik vond het leuk om nu eens iets terug te kunnen doen. Door middel van een pannenkoekenlunch wilde ik onze waardering laten blijken. De vrijwilligers zijn elk jaar welkom. Wat mij betreft, maken we er een traditie van!''

De vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek bezoeken eenzame mensen in alle leeftijdscategorieën. Zij komen bijvoorbeeld langs voor een praatje of maken een wandeling. Net waar de deelnemer behoefte aan heeft. Wie ook eenzaam is of vrijwilliger wil worden, kan contact opnemen met Vrijwilligerscoördinator Vriendschappelijk Huisbezoek Humanitas Iris Dekker-Van der Bij of Ilonka Nieuweboer. Dat kan via 06-51261407 en vhb.zaanstreek@humanitas.nl. Voor meer informatie kunnen mensen op de website kijken: www.humanitas.nl/afdeling/zaanstreek.

Meer berichten