Tante Clara is jarig.
Tante Clara is jarig. (Foto: ZNMC)

Verjaardag van tante Clara op stadsboerderij Darwinpark

ZAANDAM - Stadsboerderij Darwinpark in Zaandam viert zondagmiddag 21 april niet alleen het Paasfeest, maar ook de verjaardag van de beroemdste kip in Zaanstad: tante Clara. In de loop van veertig jaar hebben naar schatting al 150.000 schoolkinderen de 'boerderijles' meegemaakt waarin Clara de hoofdrol speelt.

Er zijn deze middag allerlei kinderactiviteiten. Er is een dierenknuffelhoek, met uiteraard tante Clara. Bezoekers kunnen broodjes bakken, een mooi voorjaarsbloempotje versieren, eieren schilderen en nog meer. Voor een aantal activiteiten vraagt de stadsboerderij een bescheiden bijdrage. Betalen dient wel contant te gebeuren, want er is geen pin aanwezig. De activiteiten starten om 13.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Daarnaast is er als extraatje op de boerderij ook een kleine stenen-, mineralen- en fossielenbeurs met verkoop van haaientanden, mammoetfossielen, barnsteen en allerlei andere stenen. Dit wordt verzorgd door geologische vereniging Amathysta. Zij starten al om 11.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.zaansnatuurmilieucentrum.nl of de Facebook-pagina van de stadsboerderij. Het adres van de boerderij is De Weer 31 in Zaandam.

Meer berichten