Het Sax&Zo Project Orkest.
Het Sax&Zo Project Orkest. (Foto: Sax&Zo Project Orkest)

Zestig Rieten in de Kogerkerk

ZAANDIJK - Bijna is het zover. De Kogerkerk is tweede paasdag, 22 april, het walhalla voor de saxofoonliefhebber. Voor de vijfde keer gaat er een groots saxofoonorkest spelen.

Het paasprojectorkest, georganiseerd door Saxofoonorkest Saxofobia, heeft onder leiding van Ati Lust weer vier zondagavonden fanatiek gewerkt aan composities van Beethoven, Queen en ook van Hazzell en Vlak. Champagne is er al op gedronken, want Saxofobia had nooit gedacht dat het zo'n jaarlijks terugkerend festijn zou worden.

Saxofobia zelf heeft deze keer een speciale missie. Zij begeleidt haar orkestlid Bastiaan van Geffen bij zijn solowerken, de Scaramouche van Darius Milhaud en bij een speciaal voor het orkest gemaakt arrangement van Kol Nidrei van Max Bruch. Speciale gast bij dit concert is het jonge saxofoonkwartet de Kop van Riet, met vier saxofonisten. Kortom: een concert waarbij zestig saxofonisten vele noten kraken en uiteraard de paaseitjes gezocht moeten worden.

Het concert vindt tweede paasdag om 15.00 uur plaats in de Kogerkerk, Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan. Het kost 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Reserveren kan via info@saxofobia.nl.

Meer berichten