Achtste Saen-Cup toernooi

Sport
Achtste Saen-Cup rolhockey toernooi
Achtste Saen-Cup rolhockey toernooi (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Wederom is de technische commissie Rolhockey van de ZRC Pauwin erin geslaagd tijdens het achtste Saen-Cup toernooi sterke teams uit vijf verschillende landen te laten deelnemen. Het toernooi om de Saencup begint op zaterdag 18 mei om 10.00 en zondag 19 mei om 09.00 uur. De finale begint zondag omstreeks 15.40 uur waarna aansluitend de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Sterk Deelnemersveld achtste Saen-Cup Toernooi

Met de toezegging van het Franse J.A. Drancy als Kampioen van de afgelopen twee jaren werd gezocht naar enkele sterke tegenstanders. Door de bevestiging van Herne Bay uit Engeland en Lichtstad uit Eindhoven verwacht de organisatie, dat er weer fanatiek gestreden gaat worden om de Saen-Cup. Naast deze favorieten zijn ook het Ierse South Side Roller Hockey en de Koninklijke Modern uit België weer van de partij.

Kon. Modern bestaat voor tachtig procent uit spelers die in juli 219 gaan deelnemen aan de Wereld Kampioenschappen Rolhockey in Barcelona. Het team van ZRC is al jaren bezig om de wisselbeker een keer in Zaandam te houden en deze ploeg is naast Herne Bay en Lichtstad buitenstaander.

Er zal in twee poulesom de Saen-cup gestreden worden. De nummers 1 en 2 uit elke poule spelen een kruisfinale waarna de verliezers strijden om de 3e en 4e plaats. De winnaars spelen om de Saen-Cup. De ploegen die 3e worden in de poule spelen in een halve competitie in de verliezersronde samen met het Dreamteam wat bestaat uit recreanten en veteranen. Dit Dreamteam bereidt zich voor op de vierentwintigste editie van de EVRI-CUP. Zij strijden in juni in Gerona (Spanje) met nog drieëntwintig andere ploegen om de felbegeerde EVRI-CUP.

Nieuw is verder dat ook de Zaanse Jeugd onder de vijftien jaar gaat deelnemen aan het toernooi. Zij spelen tegen Herne Bay-Antwerpen en Marathon uit Den Haag.

Locatie: sporthal de Struijck, Oostzijde 132. Het wedstrijdschema is te vinden via de Facebookpagina van ZRC Rolhockey. De toegang is gratis.